Vaga ili mjerenje obima struka, šta je preciznije?

23/10/2017 14:59

Vaga ili mjerenje obima struka, šta je preciznije?

Stručnjaci su pokušali da daju odgovor na vječno pitanje: koji vid mjerenja je precizniji prilikom mršavljenja- vaga ili obim struka?

Bilo da volite to ili ne, sigurno imate poseban odnos s vašom vagom. Svako mjerenje donosi određen nivo stresa, a ukoliko brojke padaju, osjećate olakšanje i instant sreću. Međutim, šta ako, uprkos promjeni režima ishrane i redovnom vježbanju, vaga govori suprotno?

Vaga može da “slaže”

Kako navode američki stručnjaci, vaga može da pokaže zapravo sasvim suprotno od onoga što se u našem organizmu dešava prilikom gubljenja kilograma. Naime, tokom vježbanja i usljed fizičke aktivnosti, mišićno tkivo je prenapregnuto i moguće su upale. Upravo to stanje može da pokaže veću brojku na vagi, jer su mišići u tim trenucima teži.

Stoga, uprkos tome što zapravo mršavimo, može da se desi da se vaga zbuni i pokaže višak kilograma. Vječno pitanje dobilo je odgovor- u ovom slučaju, mjerenje obima je preciznije. Zato, nemojte se toliko opterećivati brojkama. Najbolji način da uistinu vidite da li ste izgubili višak kilograma jeste ili mjerenjem obima ili po odjeći.

Savjet plus: Izaberite svoje “mršave” pantalone koje, zasad, ne možete da obučete. Ukoliko i nakon mjesec dana promjene ishrane i redovnog vježbanja i dalje budete imali ovaj problem, znajte da ste u nečemu pogriješili. U suprotnom, uspjećete bez problema da ih zakopčate.

23/10/2017 14:59

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px