Tajna ranoranilaca: Kako ustajanje ranije mijenja život nabolje?

19/02/2018 17:09

Tajna ranoranilaca: Kako ustajanje ranije mijenja život nabolje?

Zaboravite na odlaganje alarma. Dodavanjem vremena u toku dana, možete poboljšati ishranu, način života, ali i uspjeh na poslovnom planu. U nastavku saznajte i kako.

Iako svako želi da ujutro maksimalno iskoristi svaki minut da duže spava, ponekad nam se navika odlaganja alarma “obije o glavu”, te u žurbi često ne uspijemo da uradimo sve što smo planirali prije odlaska na posao, školu, odnosno fakultet. U nastavku otkrijte koja je tajna ranoranilaca.

Benefiti ustajanja ranije

Više vremena za vježbanje

Fizička aktivnost nas čini zdravijim i srećnijim, pokazale su brojne studije. Ukoliko nam ujutro ostane vremena i za lagane vježbe, brže ćemo se razbuditi i pripremiti i tijelo i um za naporan dan. Uz to, vježbanje nam daje energiju, umanjuje stres i čini nas produktivnijim.

Zdravija ishrana

Kada ujutro kasnimo, ne stižemo da doručukujemo ili pak pojedemo neko pecivo “s nogu”. Doručak jeste najvažniji obrok u toku dana, koji nam daje energiju i sprečava napade gladi i mrzovoljnost u toku dana.

Bolje raspoloženje

Studije su pokazale da su ranoranioci srećniji i pozitivniji od ljudi koji se bude kasnije. Uz to, oni koji ustaju ranije su zdraviji, jer su im unutrašnji satovi podešeni da izlaskom i zalaskom sunca.

Manje anksioznosti

Kasno ustajanje dovodi do žurbe, obuzima nam mnogo misli i ne stižemo da obavimo sve što smo zamislili. Ranoranioci nemaju ovaj problem, jer ostave dovoljno vremena ujutro da im se misli slegnu i da isplaniraju dan unaprijed.

19/02/2018 17:09

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px