Svakodnevne navike koje dodatno isušuju kožu

11/03/2019 12:30

Svakodnevne navike koje dodatno isušuju kožu

Najčešće, leti obratimo više pažnje o njezi kože, ali važno je, za početak, zapamtiti da je našoj koži potrebna njega cijele godine. Ukoliko imate suvu kožu, u nastavku saznajte u čemu griješite.

Borba sa suvom kožom može biti i te kako frustrirajuća, naročito kada ne znate šta se krije iza isušivanja. Ponekad, riječ je o svakodnevnim navikama o kojima dosad niste ni razmišljali.

Navike koje isušuju kožu

1. Dugo tuširanje vrelom vodom na prvom mjestu isušuje kožu, jer topla voda uklanja prirodna ulja kože, što dovodi do isušivanja. Ograničite kupanje na deset minuta i izbjegavajte vrelu vodu.
2. Agresivni sapuni i kupke utiču na disbalans pH kože i čini je suvom i sklonom perutanju, a može dovesti i do iritacija. Stoga radije izaberite nježnije varijante sredstava za kupanje na prirodnoj bazi.
3. Svrha pilinga jeste da se ukloni mrtvi sloj kože i da se očiste pore. Međutim, česti pilinzi mogu da isuše kožu. Zato, dovoljno je da pilinge radite dva puta nedjeljno.
4. Naravno, dehidratacija uzrokuje suvu kožu, pa se pobrinite da pijete dovoljno vode u toku dana.
5. Jaki omekšivači i prašak za veš mogu da dovedu do iritacije, perutanja i isušivanja kože. Ukoliko ste primijetili da vam je koža suvlja nego inače, promijenite detardžent za veš.
6. Na kraju, kao što smo već spomenuli, o koži brinite jednako i zimi i leti. Većina nas zimi zaboravi da se maže, a upravo to može da isuši kožu. Redovno brinite kako o koži lica, tako i o cijelom tijelu.

11/03/2019 12:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px