Put do ravnog stomaka: Koliko drugo treba da traje “izdržaj”?

26/03/2023 13:09

Put do ravnog stomaka: Koliko drugo treba da traje “izdržaj”?

Sigurno ste svi čuli za plank- vježbu izdržaja tokom koje su uključene skoro sve grupe mišića na tijelu. Ova vježba je veoma teška, ali jednako efikasna. U nastavku saznajte koliko bi trebalo da budete u ovom položaju ukoliko želite ravan stomak…

Istraživanja su već pokazala da tzv. plank, odnosno izdržaj, može da preoblikuje tijelo. Ipak postoji jedna začkoljica: koliko dugo treba biti u ovom položaju?

Izdržaj: Vježba za ravan stomak

Prema fitnes trenerima, idealno bi bilo da osoba ima tri izdržaja tokom vježbanja u trajanju od 60 sekundi. Međutim, ukoliko nikada dosad niste radili plank, nemojte rizikovati da se povrijedite zarad ravnog stomaka. Sasvim je dovoljno da počnete i sa kraćim intervalima pa da postepeno povećavate, dok ne dostignete 60 sekundi, savjetuju treneri.

Ukoliko vam je 60 sekundi mnogo odjednom, probajte da uradite plan 10 sekundi, da se odmorite 10 sekundi, pa da onda ponovo uradite izdržaj. Ovo ponavljajte tri do šest puta, u zavisnosti od vizičke spremnosti. I ne brinite o gubitku kilograma, jer i ovaj način može da dovede do smanjenja obima struka, ukoliko budete uporni.

26/03/2023 13:09

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px