Ovo su najbolji čajevi za borbu sa anksioznošću

15/12/2017 16:35

Ovo su najbolji čajevi za borbu sa anksioznošću

Anksioznost je ozbiljno stanje, koje, ukoliko se otme kontroli, može da utiče na obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Kako biste to spriječili, razmislite da u dnevnu rutinu uključite i ispijanje nekog od ovih čajeva.

Ruža

Pored toga što lijepo miriše, ovo cvijeća ima i ukusnu aromu. Umiruje srčani ritam i um, a bogata je vitaminom C i antioksidantima.

Hristov vijenac

Ova biljka ima slične efekte na nervni sistem kao kamilica. Uz to što uspavljuje, usporava lučenje kortizola i ima mirujući efekat.

Tulsi

Sveti bosiljak ili tulsi koristi se u liječenju čireva i umanjenju bola, a uz to, zahvaljujući nutrijentima, bori se sa nervozom i anksioznošću. Tulsi utiče na balans hormona u tijelu tokom stresnih situacija.

Sladić

Ova biljka umanjuje lučenje kortizola, ali može da poveća krvni pritisak, te se ne preporučuje osobama koje imaju hipertenziju. U suprotnom, za bolje efekte, isprobajte kombinaciju sladića, kamilice i tulsija.

Matičnjak

Ova biljka dovodi u balans štitnu žlijezdu, koja je zaslužna za lučenje hormona. Uz to, utiče na aktivnosti u mozgu i smiruje nervni sistem i poboljšava memoriiju.

Đumbir

Đumbir smiruje želudac i povoljno djeluje na varenje, a uz to, uklanja i osjećaj panike. Naročito se preporučuje osobama koje pate od sezonskog poremećaja raspoloženja.

15/12/2017 16:35

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px