Ove namirnice su otrovne u prekomjernim količinama!

09/01/2019 15:55

Ove namirnice su otrovne u prekomjernim količinama!

Pored nelegalnih supstanci, čovjek se može predozirati i od brojnih drugih namirnica, poput šećera ili pak vode.

Toksične svakodnevne namirnice

Iz tog razloga važno je pridržavati se pravila da je sve potrebno konzumirati u preporučenim dozama. Pored toga što znamo da može da nam bude loše kada jedemo previše šećera, soli ili kada ispijamo previše kafe, u nastavku saznajte i od čega još i te kako možemo da se predoziramo.

Soja sos

Kinesku hranu ne možemo da zamislimo bez omiljenog soja sosa. Ipak, ljubiteljima azijske kuhinje savjetuje se oprez, jer prevelika količina ovog sosa može da izazove komu. Razlog se krije u količini soli, koja može biti fatalna.

Čaj

Čajevi su jedno od najzdravijih pića na svijetu. Međutim, prekomjerna upotreba može da ošteti bubrege i da dovede do komplikacija. Stoga, konzumaciju čaja ograničiti na 4 šoljice dnevno.

Pasta za zube

Većina pasti za zube sadrži fluor, hemijski element koji je veoma toksičan. Stoga, pokušavajte da gutanje paste za zube svedete na minimum.

Tunjevina

Ova riba, ma koliko bila zdrava, sadrži određenu dozu žive, opasnog metala koji može da izazove trovanje, pa čak i smrt. Konzumaciju tunjevine svedite na minimum.

Vitamini

Postoji nešto što se zove vitaminoza, stanje u kojem osoba unese previše vitamina u svoje tijelo. Budući da tijelo ne može da apsorbuje sve, vitamini postaju toksični.

09/01/2019 15:55

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px