Ove kombinacije namirnica su štetne po zdravlje

05/07/2018 14:32

Ove kombinacije namirnica su štetne po zdravlje

Hranimo li se zdravo? Naime, razmišljajući o potrebnom unosu zdravih namirnica u organizam, često previdimo i zdrave kombinacije.

U pitanju je konzumacija namirnica koje su zdrave, međutim u kombinaciji mogu nepovoljno uticati na organizam.

Stručnjaci savjetuju izbjegavanje sljedećih kombinacija namirnica.

Kombinacija koju volimo

Paradajz i krastavac su glavni sastojci salate, koju svakodnevno konzumiramo, pogotovo u ljetnom periodu. Prema mišljenju stručnjaka, ova kombinacija nije dobra po zdravlje. Naime, sprovedena istraživanja su pokazala da ovo povrće, u kombinaciji, može narušiti biohemijski balans.

Klasičan doručak

FOTO:www.coffeeandthis.com

Istraživanja su pokazala da sendvič sa sirom i kafa ne idu zajedno. Kofein neopovoljno utiče na kalcijum u organizmu, što može dovesti do problema sa varenjem.

Nedjeljni ručak

Iako je odavno poznato da je u pitanju loša kombinacija, kako navode stručnjaci, većina redovno uživa u kombinaciji ova dva sastojka. Riječ je o krompiru i mesu. Naime, ugljeni hidrati sprečavaju lučenje sokova za varenje. Kao posljedica ovog procesa, dolazi do zadržavanja hrane u organizmu i stvaranja toksičnih gasova.

Tjestenina u kombinaciji sa mesom

I ovdje dolazi do sličnog procesa, kao u prethodnoj kombinaciji. Problem je u pretvaranju ugljenih hidrata i skroba u proste šećere. Ukoliko konzumirate pastu sa mljevenim mesom, pljuvačne žlijezde će lučiti ptialin i amilazu. Ovaj hemijski proces može dovesti do pojave dijabetesa.

Kombinacija kikirikija i piva

Nezaobilazni dio zabave, kombinacija kikirikija i piva predstavlja loš izbor. Stručnjaci navode da je riječ o kombinaciji koja dovodi do dehidratacije i potrebom za “još jednim pivom”.

05/07/2018 14:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px