Olakšajte sebi spremanje i odabir garderobe

18/06/2021 18:41

Olakšajte sebi spremanje i odabir garderobe

Spremanje za odlazak na posao, u školu ili večernji izlazak zahteva vreme i dobru organizaciju. S obzirom da na posao i na kafu s prijateljima ne nosimo istu odeću, potrebno je da nam garderoba uvek bude složena i spremna za određene aktivnosti.

Pranje i peglanje veša nije zabavan posao, međutim zahaljujući modernoj tehnologiji može da bude brži i lakši. Zato da bi ste uštedeli vreme, nabavite peglu za vertikalno peglanje. Ova pegla ne zahteva upotrebu daske, već je dovoljno da komad odeće okačite na vešalicu, na vrata ormara ili ga možete i položiti kako bi ste ispravili neravnine na tkanini.

možda vas zanima i: Kuhinjske krpe i peškire treba prati odvojeno

Ove pegle, za razliku od klasičnih mogu se koristiti za najrazličitije i najosetljivije materijale. Svila, pamuk, kašmir… sve može za oko minut biti ispeglano, jer joj je dovoljno svega 45 sekundi da se ugreje. Kada se pegla klasičnom peglom mora se posebno voditi računa o našivenim delovima – čipka, dugme, vez… Sa ovom ne mora da se izdvaja posebna briga i pažnja kada se radi u kombinovanim materijalima.

Treća pogodnost peglanja je što ova pegla uništava i do 99,9% bakterija, a uklanja neprijatne mirise, poput duvanskog dima koji se uvuče u odeću tokom, recimo, večernjih izlazaka. Proizvođači tvrde da odeću koju ste uveče nosili u restoran možete i sutra u kancelariju, jer je toliko efikasna pegla u suzbijanju mirisa.

pročitajte još i: Hording je i zvanično mentalni poremećaj

Ovaj proizvod je idealan za kapute i odeću šivenu od materijala koji zahtevaju posebnu negu. Čišćenjem ovom peglom možete da uštedite i vreme i novac, jer će te izbeći često hemijsko čišćenje.

Ali, ispeglana odeća nije dovoljna kako bi se ispunile sve obaveze u toku dana, a koje zahtevaju više odevnih kombinacija. Pokušajte da garderober/ormar organizujete tako da posebno stoji odeća za posao/školu/treninge od one koju nosite u izlaske ili kada ste u kući. Pažljivim sortiranjem nećete gubiti vreme u potrazi za odgovarajućom majicom, a velika je verovatnoća i da složena odeća neće zahtevati ni dodatno peglanje.

 

 

18/06/2021 18:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px