Mitovi i istine o svakodnevnoj higijeni!

18/11/2016 15:48

Mitovi i istine o svakodnevnoj higijeni!

Priča o svakodnevnoj higijeni povezana je sa velikim brojem mitova, ali i istina. Pitanje je u šta bi trebalo da vjerujemo, a čega da se klonimo?

Briga o kosi je svakako podjednako važna kao i briga o ostatku tijela. Međutim, često se polemiše o uticaju različitih preparata za kosu na njen kvalitet.

O ovome su mnogi stručnjaci iznosili svoja mišljenja, a zaključak je nešto u šta bismo svi mogli da povjerujemo!

Pranje kose

Naime, pranje kose ne utiče na njen kvalitet. Međutim, ono na šta bi trebalo da se obrati pažnja jeste kvalitet preparata koji se koristi.

kosa-zdrava

Nije slučajnost da postoji više vrsta šampona koji su namijenjeni različitim tipovima kose. Osim što je neophodne odabrati odgovarajući šampon i ostale proizvode koji se koriste, važno je znati i na koji način se pere kosa.

Svakodnevno pranje kose, čak i nekoliko puta u toku dana, nije nešto što može da ošteti kosu, da utiče negativno na njen kvalitet i izgled.

Odgovarajući preparati

Kvalitet kose je nešto sa čime se rodimo, ali se on može održavati, ukoliko se primjenjuju odgovarajući proizvodi i ako se vodi računa.

kupanje

Oni koji su skloni peruti, moraju znati da jaki šamponi samo ubrzavaju stvaranje peruti, umjesto da je otklone. Zato je jako važno obratiti pažnju na sadržaj preparata.

Takođe, oni koji imaju kosu sklonu brzom mašćenju, moraju znati da nije šampon presudan u održavanju kose čistom, nego voda kojom se pere kosa. Zato je za njih najbolje da kosu peru hladnijom vodom, s obzirom na to da vruća voda proizvodi ulje u kosi što dodatno ubrzava mašćenje.

18/11/2016 15:48

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px