Mensa testiranje u Sarajevu i Mostaru

31/10/2016 15:01

Mensa testiranje u Sarajevu i Mostaru

Mensa BiH organizuje testiranje inteligencije u Sarajevu i Mostaru u subotu, 5. novembra sa početkom u 11 časova (Sarajevo), odnosno 19 časova (Mostar).

U Sarajevu će testiranje biti održano u amfiteatru Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu (ulica Skenderija 72), dok će istog dana, po prvi put, testiranje u Mostaru biti održano u Centru za kulturu (ulica Rade Bitange 13).

Cijena testiranja je 20 KM, a za đake, studente i penzionere 15 KM (potrebno donijeti validan dokaz statusa). Uplate se vrše na licu mjesta, prije samog testiranja.

Prethodno prijavljeni kandidati imaju prioritet prilikom testiranja. Molimo vas da se prijavite putem ovog formulara.

Test ima 36 zadataka, a vrijeme za rješavanje je 40 minuta. Testovi se rade pod nadzorom ovlašćenog psihologa Mense BiH.

Testiranje je moguće samo za osobe starije od 17 godina na dan testiranja. Kandidati koji nemaju validan dokaz o datumu rođenja (lična karta, pasoš ili đačka knjižica), ne mogu polagati test.

Rezultati su povjerljivi i poznati su samo psihologu Mense BiH. Rezultati se dostavljaju isključivo kandidatu, putem redovne pošte.

Za više informacija javite se na info@mensa.ba.

Mensa BiH omogućila je svim zainteresovanim kandidatima da prije službenog testiranja provjere svoj IQ putem mobilne aplikacije (samo za Android) ili putem web aplikacije (za sve ostale uređaje). Rezultati ovog probnog testa daju samo okvirni rezultat IQ-a. Za tačan rezultat i validan dokument potrebno je pristupiti službenom Mensa testiranju.

31/10/2016 15:01

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px