6 načina da postanete pozitivni i to danas!

05/04/2019 13:53

6 načina da postanete pozitivni i to danas!

Negativni pristup životu može da dovede do brojnih psiholoških problema, koji dalje, mogu da utiču na svaki aspekt našeg života.

Kako poboljšati pogled na svijet i biti pozitivniji? U nastavku pročitajte šest jednostavnih koraka do pozitivnog pristupa životu.

Koraci do sreće

1. Vježbajte zahvalnost

Jedan od najbržih načina da se fokusirate na pozitivno, jeste da svaki dan budete na nečenu zahvalni. To mogu biti i male stvari, poput lijepog dana, prijatelja, posla itd. Svaki dan zapisujte u dnevnik na čemu ste danas zahvalni i to obavezno pročitajte naredno jutro.

2. Dva koraka unaprijed

U početku biće teško izaći iz začaranog kruga negativnosti. Imajte strpljenja i prvo posmatrajte svoje ponašanje. Kada shvatite da osuđujete druge, da se žalite ili kritikujete sami sebe, zastanite. Opet pomislite na sve ono što vas čini srećnim.

3. Pozitivan stav tijela

Ispravite se, ramena zabacite nazad i tijelom pokažite da ste zadovoljni sobom. Ovo smaopouzdanje će ubrzo početi da utiče i na vaš način razmišljanja.

4. Smijte se

Smijeh je najbolji lijek, a nasmijana osoba odajte bolji utisak. Budite ljubazni prema drugima i uzvratiče vam osmijeh.

5. Vježbajte

Fizička aktivnost pozitivno utiče na naše raspoloženje. Ako ne volite da odlazite u teretanu, i šetnja može u ovome da vam pomogne.

6. Uradite dobro djelo

Mali znak humanosti može i te kako da vam poboljša raspoloženje, a uz to, nekoga ćete jako usrećiti. Poklonite stare stvari, volontirajte u skloništu za životinje, dajte krv. Humanost je jedna od vrlina optimističnih ljudi.

05/04/2019 13:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px