Šta sve možemo nasljediti od roditelja

07/11/2014 13:44

Šta sve možemo nasljediti od roditelja

Opšte je poznato da se od roditelja nasljeđuju razne karakteristike, poput boje kose, očiju, visine, oblika nosa i drugih fizičkih obilježja.

Ipak, pored svih tih karakteristika, od roditelja nasljeđujemo i neke neobične osobine za koje se ni ne pretpostavlja da su genetske.

Predstavljamo vam nekoliko neobičnih osobina koje se nasljeđuju:

1. Kijanje na svijetlost

Da li morate da kinete kada pogledate direktno u Sunce? Ili možda morate da kinete nekoliko puta kad iz zamračene prostorije izađete na jaku svijetlost? Radi se o neobičnom sindromu kijanja koji je nasljedan i dobijamo ga od roditelja.

2. Kažete “ne” alkoholu

Ukoliko se ne osjećate baš najbolje poslije nekoliko gutljaja crnog vina, možete zahvaliti svojim roditeljima. Ova osobina se takođe nasljeđuje.

3. Motorika ruku

Spojite ruke i ispreplićite prste jedne ruke sa prstima druge. Kako vam stoje palčevi? Većina osoba staviće palac lijeve ruke preko palca sa desne. Kad zamjenite položaje tako da vam palac desne ruke prelazi preko palca lijeve, vjerovatno ćete se osjećati čudno. Osim ako ste to naslijedili od svojih roditelja, u tom slučaju će vam ta poza djelovati prirodno.

4. Popularnost

Ukoliko ste u društvu i na radnom mjestu komunikativni, otvoreni i popularni, vjerovatno ste i to “pokupili” od svojih roditelja, jer se taj gen nasljeđuje.

5. “Jezičke” vještine

Ukoliko možete da savijete jezik u tunelčić, ili da ga isprevrćete po ustima, znajte da ste ovu sposobnost nasljedili od svojih roditelja.

07/11/2014 13:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px