Provjeren način kako da produžite trajanje svog omiljenog parfema

16/02/2022 17:26

Provjeren način kako da produžite trajanje svog omiljenog parfema

Suština korišćenja vazelina u kombinaciji s parfemom je da se njegovo isparavanje uspori, što će ga posljedično učiniti dugotrajnijim. Ovo je sjajna stvar, budući da parfemi nisu jeftine stvarčice, a svako voli da mu onaj omiljeni što duže traje.

Prema korisnicima na TikToku, nanošenje vazelina ispod parfema može učiniti da miris duže traje na vašoj koži.

U čemu je “kvaka”?

Fini mirisi mogu koštati malo bogatstvo, a što ih češće nanosite, više vašeg novca isparava u vazduh. Razmazujući vazelin po vratu prije prskanja parfema, odlažete proces sušenja, tako da nema potrebe za ponovnim nanošenjem.

Proveravamo za vas

Ovdje postoji jasna logika: mirisi, kao što znamo, ne traju tako dugo na suvoj koži, a alkohol koji čini osnovu većine mirisa je još više isušuje. Neke škole mišljenja predlažu nanošenje hidratantne kreme bez mirisa, a zatim prskanje povrh nje, dok TikTok preporučuje da umjesto toga koristite vazelin.

Izvršili smo test tako što smo vazelin ujutro nanijeli na jedan zglob ali ne i na drugi, a zatim je na oba mjesta poprskan parfem. Do kraja dana, nakon ispitivanja uz pomoć sopstevenog čula mirisa, mjesto na kojem je bio nanesen vazelin je definitivno intenzivnije mirisalo. Sledećeg dana smo nastavili istraživanje, uz korišćenje dublje note na bazi drveta (za razliku od prethodnog lakog cvjetnog mirisa), za koje se zna da dugo traju na koži (najbolji sadrže oud, koji se dobija iz jedne od najskupljih vrsta drveta na svijetu).

Čitav proces je ponovljen, a. do večeri je razlika bila uočljiva, što je verifikovano uz asistenciju prijatelja, da bi mogućnost bilo kakve greške bila isključena.

Rezime

Ovo je bio lako i jednostavno za isprobati, a ono što se sigurnoću može zaključiti nakon tesitranja dva različita parfema: nanošenje vazelina na kožu, prije nanošenja parfema, neosporno funkcioniše.

16/02/2022 17:26

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px