Presmiješni radni nazivi nekih od najpoznatijih filmova

23/02/2018 15:16

Presmiješni radni nazivi nekih od najpoznatijih filmova

Da li ste znali da su neki od najpoznatijih filmova trebali da se zovu “Planeta leda” ili pak “Grupni zagrljaj”?

Ratovi zvijezda: Povratak džedaja

Velika se prašina digla kod fanova Ratova zvijezda kada je počelo da se šuška da kreće snimanje Epizode VI. Da bi spriječio znatižljna pitanja i eventualne “spojlere”, Džordž Lukas je ovoj epizodi dao radni naziv: “Plava žetva”. Ljudi su čak o ovom lažnom filmu pričali na Internetu, gdje je okarakterisan kao “nezamislivi horor”. Kasnije su ove najave pale u vodu, kada je objelodanjeno da je u pitanju nova epizoda sage Ratovi zvijezda. Uzgled budi rečeno, Povratak džedaja nije bio prvobitni naziv, a umalo da se Epizoda VI zove “Osveta džedaja”-

Titanik

Ovaj blokbaster koji nam je donio predivnu ljubavnu priču i mnogo suza imao je prečudan radni naziv. Naime, dok je Džejms Kameron pravio svoj drugi najisplativiji film, želio je da što više toga ostane u tajnosti. Tako, dok je snimao scene u na ledenim santama Novoj Škotskoj, izjavio je da snima scene potrebne za projekat naučno- fantastičnog filma “Planeta leda”.

Kapetan Amerika

Ova epska ekranizacija jednog od Marvelovih najvećih superheroja snimana je u totalnoj tajnosti, a radni naziv Džoša Vedona bio je “Grupni zagrljaj”. Isto tako, drugi dio sage o Kapetanu Americi imao je radni naziv “Frostbite” odnosno “Leden ugriz”, dok su se “Osvetnici- Godina Ultrona” radno zvali “After parti”.

Psiho

Jedan od najpoznatijih trilera je u radnom djelu nosio naziv “Vimpi”. Hičkog je naime želio da veći dio radnje ostane u tajnosti, pa je film nazvao po kamermanu Reksu Vimpiju.

Zaleđeno kraljevstvo

Ovaj animirani crtani film iz 2013. godine doživjela je nevjerovatni uspjeh, a Dizniju je donio i Oskara za najbolju pjesmu. Crtać je napravljen na osnovu bajke Hansa Kristijana Andersena. “Snježna kraljica”, te je ovo upravo i bio radni naziv crtaća.

The Matrix Reloaded

Nakon uspjeha prvog dijela, producenti su željeli da nastavak drže u tajnosti, te su nazvali film “The Burly Man”, na osnovu scenarija koji su napisali u početku karijere.

Osmi putnik

Ridli Skotov horor toko snimanja zvao se “Zvjezdana zvijer”.

23/02/2018 15:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px