Noć u apartmanu iz serije košta 20 dolara

17/05/2021 19:01

Noć u apartmanu iz serije košta 20 dolara

Premijera nove epizode “Prijatelja” najavljena je 27. maj. Ubrzo se pojavila i informacija, a objavio ju je Booking.com, da zainteresovani mogu boraviti u njujorškoj replici stana u kojoj je snimana američka serija. Kako prenose američki mediji, u hotelu The Friends Experience, smeštenom na Menhetnu, na broju 130 Ist, uglu 23 ulice i Avenije Leksington,  nudi se noćenje u apartmanu Monika i Rejčel za samo 19.94 dolara. Za boravak u apartmanu rezervacije će se moći obaviti 21, 23. i 24. maja.

Serija “Prijatelji” – “Friends” jedna od najpopularnijih humorističkih serija koja je obeležila 90-te godine prošlog veka.  Serija se emitovala od 22. septembra 1994. godine pa sve do 22. maja 2004. godine. Ukupno je trajala 10. sezona. Radnja serije smeštena je na njujorškom Menhetnu i bavi se životom šest prijatelja. Serija obuhvata deceniju života ljudi koji žive u dva stana na istom spratu zgrade.

Zanimljivosti

#1 Uloga Rejčel je prvo ponuđena Kortni Koks – Moniki

Glumica Kortni Koks se, pre serije, pojavljivala u raznim TV programima i filmovima, kao i u spotu Brusa Springstina za pesmu “Dancing in the Dark”. Iako su je producenti videli u liku Rejčel, Kortni nije bila oduševljena likom, te je uspela da ih ubedi da dobije ulogu po kojoj se i proslavila.

#2 Originalni naziv serije bio je drugačiji

Serija se pre početka snimanja zvala “Insomia Cafe”. U prvobitnoj verziji, umesto romanse Rejčela i Rosa, glavni ljubavni par je trebalo da budu Džoi i Monika. Međutim, nakon što je “NBC” otkupio pilot projekat, prvobitni naslov je postao “Friends Like Us”, pa je prešao u “Across the Hall” da bi konačno dobio naziv “Friends”.

#3 Dzenifer Aniston nije bila prvi izbor za ulogu Rejčel

Iako je Dženifer Aniston je zahvaljujući “Prijateljima” stekla ogromnu popularnost, ona uopšte nije bila u planu za ulogu Rejčel u seriji. Ta uloga trebala je da pripadne glumici Tei Leoni, ali je ona morala da je odbije zbog druge serije.

#4 Fibina trudnoća u seriji je bila stvarna

Glumica Lisa Kudrou, koja je igrala Fibi u seriji, 1997. godine je zapravo zatrudnela u privatnom životu. Kako bi nastavilo da se snima scenaristi su morali da se prilagode situaciji. I zahvaljujući tome,  smišljena je odlična ideja da Fibi u seriji prihvati ulogu surogat majke.

#5 Svi glumci su pregovarali zajedno

Retko se dešavalo da glumci u seriji sa producentima pregovaraju zajedno. Ova postava je to promenila, oni su uvek sa producentima pregovarali zajedno u grupi. Pa je tako svaki član glumačke ekipe u prvoj sezoni zarađivao oko 22.000 dolara. A godine 1997. svako je od njih zahtevao 100.000 dolara po epizodi. Međutim, serija je bila toliko popularna da su u poslednjoj sezoni svi zarađivali milion dolara po epizodi, što je u to vreme bio apsolutni rekord.

#6 Brus Vilis se pojavio jer je izgubio opkladu

Metju Peri (Čendler) i Brus Vilis su zajedno snimali film “The Whole Nine Yards”. Tom prilikom se Metju kladio sa Brusom da će njihov film biti u vrhu najgledanijih filmova i to odmah po prikazivanju, što je je Brus Vilis osporio. Međutim, film je ispunio očekivanja Metjua, u februaru 2000. godine, pa je zbog izgubljene opklade, Brus Vilis morao da se pojavi u seriji “Prijatelji”. I to u ulozi oca jedne od Rosovih devojaka u seriji, a kao krajnji cilj opklade, Brus je morao da donira svoju zaradu u dobrotvorne svrhe.

#7 Uloga Rosa pisana za Dejvida Švimera

Jedina uloga koja je od starta namenjena bila je uloga Rosa. Dejvid Švimer je jedini prvi izbor producenata koji je zaista igrao ulogu koja mu je namenjena. Pored toga što je uloga bila specijalno pisana za njega, on je i prvi izabrani glumac od svih ostalih.

#8 U jednoj špici svi imaju isto prezime

U jednoj epizodi (“The One After Vegas”) šeste sezone iz 1999. godine, u uvodnoj špici svi glumci su seprezivali isto – “Arket”. Ovo su primetili fanovi, a kasnije je produkcija objasnila da se radilo o šali, a razlog je udaja glumice Kortni Koks (Monike) za svog kolegu, glumca Dejvida Arketa.

#9  Mat Leblank tečno priča francuski

Džoi Tribijani, koga igra Met Leblank, trebalo je u jednoj epizodi da pročita nekoliko rečenica na francuskom jeziku. Scena deluje trapavo i presmešno. Međutim, za razliku od Džoia,  Met u privatnom životu tečno govori francuski jezik, jer mu je otac Kanađaninu kojem je to maternji jezik.

#10 Oskarovci u seriji

Tokom snimanja serije, 10 sezona, pojavilo se osmoro glumaca nagrađenih Oskarom: Šon Pen, Robin Vilijams, Džordž Kluni, Suzan Sarandon, Džulija Roberts, Čarlton Heston, Helen Hant i Ris Viderspun. Uz njih gostujući su bili i Bred Pit, Alek Boldvin, Brus Vilis, Vinona Rajder, Izabela Roselini, Gari Oldman, itd.

 

17/05/2021 19:01

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px