Navike koje uništavaju produktivnost

29/05/2023 16:42

Navike koje uništavaju produktivnost

Ljudi su skloni raznim navikama, a one negativne mogu imati veliki uticaj na svakodnevnicu.

Sprovedeno istraživanje pokazalo je koje navike najviše utiču na pad produktivnosti.

Upotreba telefona

Redovna provjera telefona, kao i njegova upotreba, predstavlja naviku koja nepovoljno utiče na produktivnost. Ukoliko je pažnja konstantno usmjerena na telefon, u komunikaciji sa drugim licima dolazi do gubitka pažnje. U pitanju je jedna od najgorih navika modernog društva. Telefon predstavlja distrakciju od radnih obaveza i zadataka.

Multitasking

Obavljanje više radnji u isto vrijeme može dovesti do loših rezultata. Fokus na jedan zadatak donijeće pozitivne rezultate. Multitasking predstavlja zabludu. Ukoliko pokušate da obavite dva zadatka odjednom, nećete ni jedan obaviti uspješno.

Loš slušalac

U pitanju je osoba koja će sjedjeti naspram vas, ali neće čuti ni jednu riječ koju ste izrekli. Ove osobe u sebi vode unutrašnji dijalog i bave se sopstvenim mislima.

Neproduktivno okruženje

Za gomilu obaveza i poslovnih zadataka potrebno je mirno okruženje i sopstveni radni prostor. Kancelarija nije mjesto za ćaskanje, jer može doći do gubitka pažnje i koncentracije, a samim tim i loših poslovnih rezultata. Vrijeme za rad iskoristite da obavite što više obaveza, dok je pauza tu za opuštanje i zabavu.

29/05/2023 16:42

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px