Najvažniji savjeti “životnih trenera”

24/08/2017 09:39

Najvažniji savjeti “životnih trenera”

Life coach odnosno “životni trener” je trenutno jedno od najtraženijih zanimanja u svijetu, ali i kod nas. Ovi iskusni priholozi i savjetnici složili su se da postoji nekoliko najvažnijih savjeta koji mogu da vam pomognu u bilo kom apsektu života.

Uvijek sanjajte

Priznati američki životni treneri smatraju da je ovaj savjet i najvažniji. Kako tvrde, čovjek ne smije da dopusti da je iko spriječi u tome da sanja. “Ukoliko te tvoj san ne plaši, sanjaš male stvari”, naveli su na svom sajtu. Prema tome, zaključak jeste da je veoma važno da imate velike težnje, ali da vas one ne preplaše. Ukoliko sanjate velike snove i rizikujete, “nemoguće” postaje samo riječ.

Smijte se

Smijeh je jedan od najboljih lijekova, to svi znamo. A prava snaga krije se u tome da i u najgoroj situaciji pronađete nešto pozivitno. Smisao za humor odlika je velikih ljudi, a nasmijani ljudi, dokazano je, imaju više uspjeha u komunikaciji sa drugim ljudima.

Upoznajte sebe

Ne dozvolite da vas niti jedna situacija iznenade. Vodite razgovore sami sa sobom i “otpakujte” sve misli koje držite duboko skrivene u glavi. Možda se baš tu krije neka sjajna ideja.

Prigrlite slabosti

Umjesto da se bojite svojih slabosti, prihvatite ih i iskoristite ih da postanete još jači. Nemojte dozvoliti da slabosti budu razlog za neuspjeh.

24/08/2017 09:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px