Kraljevsko vjenčanje: Prekida se jedna tradicija?

30/01/2018 13:31

Kraljevsko vjenčanje: Prekida se jedna tradicija?

Princ Hari i glumica Megan Markl uveliko pripremaju vjenčanje, a sve oči uprte su upravo u njih. I dok je britanska kruna ima jasna pravila po pitanju ceremonije vjenčanja, Megan bi mogla neka da prekrši.

Otkako su ozvaničili vezu, princ Hari i Megan Markl su nas uvjerili da su daleko od tradicionalnog para. Uz to što Megan nije ispoštovala protokol frizura kada je kraljevska moda u pitanju, te je umjesto uredne frizure, nosila opuštenu punđu iz koje su ispadali pramenovi kose, svjetski mediji navode da je Megan spremna da prekrši još jedno pravilo.

Pročitajte i… Na kraljevskim vjenčanjima se uvijek služi samo ova torta!

Naime, kako se navodi, ova glumica planira da na svom vjenčanju održi sama govor, umjesto da to učini njen otac, kakva je bila tradicija dosad.

Da li će joj to poći za rukom, ostaje da vidimo, na sam dan vjenčanja, 19. maja.

Da li će Megan Markl postati princeza?

Vjerovatno svi pretpostavljaju da će Megan, udajom za princa Harija, dobiti titulu princeze, ali to je daleko od istine.

Naime, kako nalažu stroga pravila britanske krune, ovu titulu mogu ponijeti samo žene koje se rode u porodici. Na kraju krajeva, ni Kejt Midlton nije postala princeza, već Vojvotkinja od Kemdbridža, kada se udala za princa Vilijama.

30/01/2018 13:31

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px