Da li znate tačan odgovor na pitanje uspješnog biznismena Elona Riva Maska?

19/12/2017 16:26

Da li znate tačan odgovor na pitanje uspješnog biznismena Elona Riva Maska?

Sanjate o tome da se zaposliite u velikoj kompaniji kato što je Spejs eks, Pejpal ili pak Tesla motors? Ukoliko je odgovor da, saznajte šta bi vas prilikom razgovora za posao pitali.

Ilon Riv Mask je kanadsko-ameirčki biznismen, pronalazač i investitor. Mask je generalni direktor aeronautičke kompanije Spejs Eks, direktor dizajner proizvoda u Tesla motors, suosnivač Pejpala i predsjednik Solarnog grada.

Ovaj uspješni biznismen osmislio je i futuristički superbrzi transposrtni sistem Hiperlup, a procjenjuje se da na bankovnom računu ima oko 20,6 milijardi dolara. Ukoliko budete ikada imali prilike da idete na razgovor za posao kod ovog multimilijardera, zapamtite pitanje koji rado postavlja, ali i odgovor na njega.

Maskovo pitanje na razgovoru za posao

Prilikom Svjetskog vladinog samita u Dubaiju, Mask je u intervjuu objasnio šta je potrebno kako biste ga, na razgovoru za posao, oborili s nogu. Ispostavilo se da to baš i nije lako.

“Ispričajte mi svoju životnu priču i objasnite mi odluke koje ste napravili na tom putu i zašto ste ih napravili. Takođe, podijelite sa mnom na koje ste probleme nailazili i kako ste ih rješavali”, objasnio je Mask i dodao je da ima jedno pitanje koje rado postavlja.

Pitanje Ilona Maska

Ovaj gigant postavlja jedno pitanje svakom kandidatu za posao: “Stojite na površini Zemlje. Idete milju južno, milju zapadno i milju sjeverno. Na kraju, završite tamo gdje ste krenuli. Gdje ste?”

Ovo pitanje ima dva tačna odgovora.

Prvi odgovor jeste Južni pol. Zemlja je sferičnog oblika, a ukoliko idete putanjom koju je Mask rekao, napravićete trougao. Drugi odgovor jeste: “Tamo gdje sam počeo.”

Da li ste tačno odgovorili?

19/12/2017 16:26

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px