Da li su ovo najčudniji poslovi na svijetu?

25/07/2014 13:43

Da li su ovo najčudniji poslovi na svijetu?

Svijet je preplavljen raznim vrstama poslova, od autostopera koji naplaćuju vožnju do stručnog kritičara roštilja. Sigurno da ovo nisu jedini čudni poslovi na svijetu, ali spadaju u sam vrh najčudnijih.

Organizator dječjeg prtljaga

U modernom poslovnom svijetu, zaposlene mame često nemaju mnogo vremena koje bi posvetili svojoj djeci, pa su tako Mame iz Njujorka spremne da plate i do 1.000 dolara osobi koja bi spakovala sve potrebne stvri njihovoj djeci za ljetnji kamp. Taj veoma složen i ozbiljan posao bio bi povjeren profesionalnom organizatoru dječjeg prtljaga koji svoje usluge naplaćuje i do 250 dolara po satu!

Profesionalni spavač

Hoteli u Finskoj često koriste usluge profesionialnog spavača, čiji je zadatak da testira udobnost kreveta u apartmanima. Kineska putnička platforma Qunar ispitala je čak 7.000 kandidata, nakon čega je odabrala jednog koji će za njih testirati udobnost hotelskih soba.

Gledaoc boje tokom sušenja

Profesionalni gledaoc boje tokom sušenja?! Da, tako nešto postoji. Thomas Curwen zaposlen je u kompaniji za boje Dulux i on dobija novac kako bi gledao boje tokom procesa sušenja. Zadatak mu je da prati promjene u nijansama koje nastaju tokom sušenja boja i ukaže na nedostatke u kvalitetu ukoliko ih uoči.

Stoperi koji naplaćuju vožnju

Džakarta je ogroman grad u Indoneziji sa više od 30 miliona stanovnika. Ulicama ovog grada svakodnevno prođe oko 20 miliona automobila i naravno, gužve na ulicama su dio svakodnevnice. Gradske vlasti riješili su ovaj problem (ili bar pokušali) uvođenjem takozvane “tri u jedan” zone u kojoj pristup imaju samo automobili koji imaju 3 putnika.

Usljed velike nemaštine mnogi su došli na ideju da naplaćuju ulazak u automobil vozača kako bi on popunio kvotu od 3 putnika i prošao kroz zonu. Po ulasku u auto, glume da su zaposleni ili članovi porodice vozača, kako bi on nesmetano prošao pored organa kontrole. Na ovaj način stoperi zarade i do 8 dolara dnevno, što je odlična cifra ako se uzme u obzir da mnogi stanovnici u ovom dijelu svijeta žive od jednog dolara dnevno.

Kritičar roštilja

Daniel Vaugh zaposlen je kao profesionalni kritičar roštilja?! On degustira roštilje širom SAD-a i o tome piše mnogobrojne članke.

Ljudsko strašilo

“Bako, bako dosadno mi je, sta da radim? Idi u baštu tjeraj ptice, izigravaj strašilo”. Nekada je ovo izledalo kao šala, a danas neki zarađuju upravo od ovog posla. Jamie Fox zaposlen je kao ljudsko strašilo u polju! Od alata koristi ukulele, harmoniku, pa čak i kravlje zvono kako bi otjerao jarebice sa polja koje čuva. Za ovaj posao dobijao je oko 250 dolara nedjeljno.

Ovoj listi sigurno bi mogli da pridodamo i čerupače ćurki, stjuardese za ljubimce, probavače hrane za pse, profesionalne šetače, psihologe za životinje i mnoge druge, ali o njima nekom drugom prilikom.

25/07/2014 13:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px