Bizarna pravila za zaposlene u Diznilendu!

09/02/2018 15:59

Bizarna pravila za zaposlene u Diznilendu!

Ukoliko mislite da je posao u Diznilendu radno mjesto snova, nakon ovog teksta, promijenićete mišljenje!

Kao i u svakoj velikoj kompaniji, tako i u Dizniju postoje striktna pravila kojih moraju da se pridržavaju svi zaposleni. Od izgleda, preko visine, do zabranjenih riječi, oni koji rade u Diznilendu imaju cio spisak šta smiju, a šta ne, na radnom mjestu.

Posao u Diznilendu

  1. Dizni zaposleni nisu “zaposleni”. Naime, njima se drugi obraćaju sa “glumački članovi“, pa čak i za one koji služe hranu ili upravljaju luna parkom.
  2. Sve je Dizni. Ukoliko neko glumi Dizni lika, mora da postane dio ovog svijeta. Zabranjene su reference o pop kulturi koja se ne odnosi na ovaj gigant.
  3. Morate da izgledate kao lik koji tumačite. Uz sređene nokte, boja kose mora djelovati prirodno i u skladusa ulogom, a zabranjen je nakit koji nije u skladu sa likom koji glumite.
  4. Za Dizni princezu, potrebno je da budete visoki oko 152 cm, a ukoliko ste niži, možete da glumite Alisu ili Vendi iz Petra Pana.
  5. Svi u Diznilendu oslovljavaju se po imenima, a gospodin ili gospođa ne dolaze u obzir. Šuška se da je ova tradicija potekla od samog Diznija, koji je insistirao na tome da ga oslovljavaju sa Volt, a ne gospodin, ili gospodin Dizni. Takođe, nisu dozvoljena ista imena, pa ukoliko novi zaposleni ima isto ime sa starijim radnikom, mora da ga promjeni u Diznilendu, jer svaki zaposleni nosi pločicu sa imenom.
  6. Kada ih neko upita za smjer, zaposleni u Diznilendu ne smiju da upiru jednim prstom, već koriste dva ili pak cijelu šaku.
  7. Zabranjeno je da na pitanje zaspoleni odgovore sa: “Ne znam“.
  8. Takođe, društvene mreže su strogo zabranjene tokom radnog vremena, kao i fotografisanje i otkrivanje koji lik glume u Diznilendu.
  9. Svaki zaposleni koji glumi neki lik, moraju da nauče rukopis lika, kada daju autograme. Za to, idu na posebne kurseve prilikom zapošljavanja.
09/02/2018 15:59

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px