7 svjetskih rekorda koje ne bismo željeli da oborimo

15/11/2017 15:58

7 svjetskih rekorda koje ne bismo željeli da oborimo

Iako svi uživamo u čitanju o brojnim Ginisovim rekordima, neke ipak ne bismo željeli da oborimo, a evo i zašto!

Susret sa tornadom

Met Sater je 12. marta 2006. godine bio u Forlandu, kada je počela stravična oluja. sijedio je na sofi u montažnoj kući njegove bake i pokušavao je da zatvori prozor. Tada je začuo užasavajući zvuk, kao da je 10 vojnih helikoptera krenulo na njega. Krov je počeo da se pomjera i cijela kuća se prevrnula. Njega je tornado nosio 398, 37 metara. Probudio se na livadi sa manjom povredom glave.

“Najvredniji” roditelji

Dosad, nekoliko puta smo gledali rijaliti programe o porodicama sa devetnaestoro djece i pitali se kako su roditelji sve to uspjeli da izdrže. Zamislite da imate 87 nasljednika? Naime, u 19. vijeku jedan seljanin u Moskvi imao je dvije žene i 22 blizanca, 9 trojki i 4 četvorke. Njegova prva žena porodila se 69 puta, a bila je trudna 18 puta.

Najdeblji ljudi

Naravno, ovaj rekord drže Amerikanci, inače državljani zemlje sa najvećim procentom gojaznih ljudi na svijetu. Džon Brover Minoč je sa 12 godina imao 135 kilograma, a do odraslog doba, ta cifra porasla je na 635 kilograma. Imao je srčanih problema i 12 vatrogasaca moralo je da asistira kako bi se prenio u bolnicu. Doktori su procijenili da se u njemu nalazilo 400 litara nagomilane tečnosti. U bolnici je bio 2 godine, a 13 medicinskih sestara bilo je potrebno samo da ga okrenu. Dok je boravio u bolnici, Minoč se oženio Džeanetom, koja imala samo 50 kiloghrama. Za dvije godine, Džon je smršao 419 kilograma i tako oborio rekord i za najviše izgubljenih kilograma. S druge strane, Rosali Bredford sa Floride je najteža žena na svijetu, sa 544 kilograma.

Kamenje u bubrezima

Svi smo čuli koliko je ovo stanje bolno, a zamislite kakoje bilo Dhanraju iz Indije, koji je, nakon pola godine trpljenja bolova, zavšrio na operaciji koja je trajala 4 sata. Iz njegovih bubrega izvučeno je kamenje prosječne veličine od 2,5 centimetara. Doktorima je trebalo mjesec dana da izbroje količinu kamenja, a konačna cifra bila je 14,098. Najveći kamen iz bubrega takođe je izvađen čovjeku iz Indije, a kamen je bio velik 9 centimetara.

Najduže čekanje u bolnici

Niko ne voli redove i čekanje, naročito ne kod ljekara. Zamislite kakoje bilo Toniju Kolinsu iz Velike Britanije koji je na pokretnom bolničkom krevetu u hodniku čekao 77 sata i 30 minuta prije nego što je primljen na pregled?

Najviše lomova

Robert Kreg Kanivel, odnosno Ivl Kanivl, bio je poznati kaskader. Tokom jednog skakanja motorom, Ivl je slomio 35 kostiju i imao je preko 433 preloma. Uz koljeno, kuk, Ivl je slomio rebro, zlobove, nožne prste, nos, lobanju i vilicu.

Najgori dan u životu

Ovaj rekord drži ženka pitbula pod imenu Doša. Naime, ona je 15. aprila 2003. godine pobjegla iz dvorišta kada ju je udario kamion. Misleći da je fatalno povrijeđena, policajci su je upucali u glavu kako bi joj skratili muke. Veterinarska služba ju je u plastičnoj kesi odnijela i stavila u hladnjaču. Dva sata kasnije, radnik koji je otvorio hladnjaču, shvatio je da je Doša živa. Uz to što je imala metak ispod desnog oka, Doša je preživjela hipotermiju i nije imala slomljenu niti jednu kost od prve nesreće. Dijelovi metka su izvađeni, a jedina posljedica bila je što je izgubila sluh na desnom uhu.

15/11/2017 15:58

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px