Veliki uspjeh studenta grafičkog dizajna

28/02/2019 14:58

Veliki uspjeh studenta grafičkog dizajna

Na svečanom otvaranju izložbe 8. Svjetsko bijenale studentskog plakata, koja je otvorena 20. februara 2019. godine u galeriji Kulturna stanica ”Svilara” u Novom Sadu, uvršteni su radovi bivših i sadašnjih studenata smjera Grafički dizajn Akademije umjetnosti u Banjoj Luci.

U konkurenciji od preko 2.200 radova studenata iz cijelog svijeta na izložbi su predstavljeni radovi studenata Akademije umjetnosti: Stefana Mijića, Danijela Jankovića, Damira Omića, Milene Ivić i Teodora Terzića. U uži izbor su ušli i plakati Nine Ninković, Ane Grubor i Severina Kesića.

Na otvaranju izložbe svoj osvrt na ulogu i značaj Svjetskog bijenala studentskog plakata je dao i prof. dr Siniša Vidaković sa Akademije umjetnosti u Banjoj Luci.

Izložba sa 8. Svjetskog bijenala studentskog plakata će tradicionalno biti predstavljena banjalučkoj publici u okviru programa ”Dana Vlade S. Miloševića 2019” u aprilu ove godine.

Bijenale u Novom Sadu je otvoreno u organizaciji Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Više informacija kao i izabrani radovi studenata se mogu vidjeti na internet stranici 8. Svjetskog bijenala studentskog plakata.

Foto: www.unibl.org

28/02/2019 14:58

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px