Utvrđen nacrt Statuta Univerziteta u Sarajevu

25/01/2018 16:55

Utvrđen nacrt Statuta Univerziteta u Sarajevu

Senat Univerziteta u Sarajevu je na svojoj četvrtoj tematskoj sjednici utvrdio nacrt Statuta Univerziteta u Sarajevu.

Javna rasprava održat će se na svim organizacionim jedinicama Univerziteta u Sarajevu počevši od 25. 1. 2018. godine i trajat će trideset dana.

Nakon provedene javne rasprave Komisija za izradu prednacrta ovog akta će sačiniti prijedlog teksta koji sadrži primjedbe, prijedloge i mišljenja iznesena u javnoj raspravi, te će prijedlog Statuta Univerziteta u Sarajevu biti proslijeđen Senatu Univerziteta u Sarajevu na odlučivanje.

Na istoj sjednici Senat Univerziteta u Sarajevu je donio Odluku o razrješenju prof. dr. Izeta Rađe, prorektora za naučnoistraživački/umjetničkoistraživački rad Univerziteta u Sarajevu, na osnovu podnesene ostavke.

Na prijedlog rektora Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifata Škrijelja, Senat Univerziteta u Sarajevu je donio Odluku o izboru dr. Dženane Husremović, vanredne profesorice Filozofskog fakulteta, za prorektoricu za naučnoistraživački/umjetničkoistraživački rad Univerziteta u Sarajevu.

Mandat prorektorice za naučnoistraživački/umjetničkoistraživački rad Univerziteta u Sarajevu prati mandat rektora Univerziteta u Sarajevu i počinje teći od 1. 2. 2018. godine, a traje do 30. 9. 2020. godine.

25/01/2018 16:55

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px