UNBI: Studentima dozvoljeno polaganje ispita bez obzira na prijenos predmeta

10/01/2017 12:34

UNBI: Studentima dozvoljeno polaganje ispita bez obzira na prijenos predmeta

Studenti sa Univerziteta u Bihaću moći će da polažu ispite iz godine studija koju pohađaju, bez obzira na prijenos predmeta.

Iako je do sada bila praksa da prvo moraju da “očiste” prethodne godine kako bi mogli da polažu ispite sa godine koju slušaju – to više nije slučaj.

Zahvaljujući inicijativi “Omogućavanje polaganja ispita, neovisno o prenesenim predmetima iz prethodnog semestra”, čiji je inicijator upravo Unija studenata bihaćkog univerziteta, studentima je omogućeno da, iako prenesu jedan ili dva predmeta u iduću godinu, mogu ne samo slušati, nego i polagati predmete sa više godine.

Ovo nije prvi Univerzitet u BiH na kom je omogućeno da studenti prenesu nekoliko predmeta i da pritom redovno polažu i predmete iz upisane godine, odnosno one koju pohađaju.

Univerzitet u Tuzli ima drugačiju praksu gde studentima omogućava da prenesu predmete sa prve i istovremeno polažu ispite sa druge, treće ili četvrte godine studija.

Odluka o mogućnosti polaganja ispita bez obzira na prijenos na Univerzitetu u Bihaću bit će ispoštovana već u januarsko-februarskom roku 2017. godine.

10/01/2017 12:34

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px