Sarajevo: Studentski dan i Sajam francuskih univerziteta

27/10/2016 09:53

Sarajevo: Studentski dan i Sajam francuskih univerziteta

Svi koji su zainteresovani za studiranje u Francuskoj mogu doći na treći po redu Studentski dan gde će imati priliku da se bolje upoznaju sa svim uslovima studiranja u ovoj državi.

Na Studentskom danu posjetioci će imati priliku da upoznaju brojne francuske univerzitete, načine i uslove upisa na francuske visokoškolske ustanove, da saznaju više o studiranju na francuskom i engleskom jeziku, kao i o mogućnostima finansiranja studija.

Posjetite štandove učesnika (Sciences Po Paris, Univerzitet Bordeaux, Državni institut za primijenjene nauke Rouen, Univerzitet Lyon 1, Tehnološki univerzitet Belfort-Montébeliard, EPITECH- Fakultet za informatičku inovaciju i ekspertizu, Tehnološki fakultet Compiègne, Univerzitet Poitiers, Univerzitet Artois, Univerzitetska Agencija Frankofonije, Erasmus +, Campus France BiH i Francuski institut u Bosni i Hercegovini) i upoznajte se sa bogatom ponudom studijskih programa u svim oblastima, na francuskom i engleskom jeziku.

Paraleleno sa održavanjem sajma biće upriličene prezentacije učesnika o različitim oblastima studija na francuskim univerzitetima.

Tokom Studentskog dana ujedno će biti i otvoren konkurs za stipendije Vlade Francuske za akademsku 2017/2018. godinu na koji se mogu prijaviti studenti sa svih univerziteta u BiH.

Studentski dan 2016. održaće se 7. novembra od 10:00 do 15:30 na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Za više informacija pratite Facebook stranicu Campus France Bosnie-Herzégovine.

27/10/2016 09:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px