Sarajevo: Sajam stipendija u decembu

24/10/2016 15:11

Sarajevo: Sajam stipendija u decembu

Sedmi po redu sajam stipendija koji organizuje Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu održaće se u decembru, umesto u oktobru – kako to bila praksa prethodnih godina.

Razlog za pomjeranje održavanja Sajma stipenija je objedinjavanje održavanja ove i drugih univerzitetskih aktivnosti u jednom periodu kako bi se obilježili Dani Univerziteta u Sarajevu.

Sajam stipendija je jedinstvena manifestacija ove vrste u Bosni i Hercegovini čiji je cilj okupiti sve institucije koje dodjeljuju ili administriraju stipendije, kao i one koji dodjeljuju druge vrste finansijske podrške za studiranje u BiH i inostranstvu.

Stipendije i finansijska podrška

Putem Sajma institucije dobijaju mogućnost da predstave svoje programe stipendiranja i finansijske podrške te daju priliku bh. studentima da sve informacije o mogućnostima studiranja u inostranstvu dobiju na jednom mjestu.

Iz Službe za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu podsjećaju da je na prethodnim sajmovima stipendija učestvovalo preko 30 institucija koje su predstavile različite oblike finansijske podrške (stipendije, jednokratnu finansijsku podršku, kredite, zajmove itd.) bh. građanima za studij u Bosni i Hercegovini i inostranstvu. Među njima su bile vladine i nevladine organizacije, diplomatsko-konzularna predstavništva, lokalne zajednice, strane institucije i kulturni centri. Dosadašnje posjete premašivale su broj od 6.000 posjetilaca.

Sajam stipendija je do sada stekao status događaja koji promoviše širenje i podsticanje mobilnosti studenata, nastavnika i saradnika, kako u Bosni i Hercegovini, tako i izvan nje.

24/10/2016 15:11

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px