“Open Space Techology” na “JobFAIR ’16”

07/11/2016 13:17

“Open Space Techology” na “JobFAIR ’16”

U Kampusu Univerziteta u Sarajevu 7. i 8. novembra održava se “JobFAIR ’16” – Iskoristi svoju šansu!” – sajam zapošljavanja namjenjen studentima i diplomcima tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije.

U okviru “JobFAIR”-a održaće se i interaktivne radionice “Open Space Technology” (OTC) koje za cilj imaju da pristupe određenoj temi/problemu iz više aspekata i da pokušaju da ih pojasne i izvuku zaključke.

Ovaj koncept pruža priliku studentima i predstavnicima kompanija da skupa rade na rješavanju zanimljivih problema, koji su aktuelni u poslovnom svijetu i s kojima se kompanije učesnice svakodnevno suočavaju.

OST interaktivne radionice

OST pruža mnoge mogućnosti za sve učesnike. Za predstavnike kompanija ovo je jedinstven i idealan način da predstave način rada studentima te ih upoznaju sa tehnologijama koje se koriste. S druge strane, studenti imaju priliku da doprinesu kreativnom rješavanju problema i na taj način se pokažu predstavnicima kompanija kao potencijalni uspješni uposlenici njihove kompanije.

Ovakva interaktivna radionica studentima daje priliku da ostave utisak kritičkog i kreativnog razmišljanja i da na taj način budu primjećeni od strane predstavnika kompanija.

Svi prisutni će imati priliku razgovarati sa predstavnicima sljedećih kompanija: Infobip, Authority Partners, Rubicon, Zira, Symphony i Mistral.

Teme o kojima će se diskutovati na ovogodišnjoj OST radionici su:

  • Development lifecycle
  • From internship to full-time job: How to get there?
  • Kako se brzo prilagoditi novim tehnologijama?
  • Test Automation
  • Continuous Deployment – Keeping up with the clients
  • Internet of Things
  • Cross Platform Game Development

“Open Space Technology” će se održati u utorak. 8. novembra u 11:15 časova u EE1 sali Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

07/11/2016 13:17

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px