Konkurs za stipendije njemačke privrede

17/10/2016 10:41

Konkurs za stipendije njemačke privrede

Otvoren je konkurs za učestvovanje u Programu stipendija njemačke privrede za 2017. godinu u kom učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti.

Program je oformila Vlada Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu, a namenjen je studentima i apsolventima.

Cilj je da se studenti i apsolventi upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanju velikih njemačkih kompanija iz različitih oblasti, kao što su: ekonomija, finansije, energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, informacija, mediji/germanistika, projektni menadžment, zaštita okoliša, arhitektura, građevina, poljoprivreda i druge.

Stečeno znanje i iskustvo mladi koji učestvuju u programu mogu iskoristiti u svom budućem radnom angažovanju i u BiH.

Studenti viših semestara, apsolventi i oni koji su završili studije i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku da obave praksu u prestižnim njemačkim komapnijama u trajanju od tri do šest mjeseci.

Kandidati moraju imati dodira sa privredom/finansijama, inženjerstvom/tehnikom ili informatikom, ne mogu biti stariji od 30 godina, te imati vrlo dobro znanje njemačkog ili engleskog jezika.

Program obezbjeđuje smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj, kao i džeparac.

Program stipendija njemačke privrede sprovodi se 11. put u Bosni i Hercegovini, uz podršku Predstavništva njemačke privrede u BiH kao lokalnog partnera.

Prijave su otvorene do 15. 11. 2016. godine.

Detaljnije informacije i online prijave nalaze se ovdje.

17/10/2016 10:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px