Bez promene: Studenti ne odustaju od protesta

04/03/2016 16:07

Bez promene: Studenti ne odustaju od protesta

Unija studenata RS ne odustaje od protesta koji je zakazan za 20. marta u Foči, sem ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi u vezi sa studenskim smještajem.

Studenti zahtevaju da se smjeni direktor Studentskog centra Pale, jer smatraju da je on odgovoran za loše stanje u studentskim domovima Koran, Kalovita Brda, Stambulčić i Foča.

Osim ovog, studenti su Resornom ministarstvu poslali i zahtjev da se useljavaju u nove studenske domove u Palama i Foči.

Mi smo poslali zahtjeve, a u slučaju da oni ne budu ispunjeni, 20. marta organizovaćemo masovna okupljanja u Foči – rekao je Milan Milišić, predsjednik Unije studenata RS.

U studentskom domu u Foči, koji je namenjen samo za djevojke, živi njih 110, a prema rečima Rajka Pavlovića, predsjednika Skupštine studenata Medicinskog fakulteta u Foči, one dese sedam WC šolja, pet tuš kabina i jednu veš mašinu, dok ceo ceo dom prokišnjava.

Studenti sa banjalučkog Univerziteta zahjevaju da se što pre renovira 1. i 2. paviljon Studentskog centra. Ono što im je već obećano je da će se do ljeta useliti u novoizgrađeni 4. paviljon.

Smatramo da imamo bolje uslove, ali podržavamo kolege iz Istočnog Sarajeva – rekao je Ljubiša Karlica, predsjednik Skupštine studenata Studentskog centra “Nikola Tesla” iz Banjaluke.

Ukoliko Ministarstvo prosvjete ne ispuni zahtjeve studenata oni će, kako su i najavili, organizovati masovne proteste 20. marta u Foči.

04/03/2016 16:07

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px