Back to homepage

Studentski dom – Tuzla

Adresa: Ulica Muhameda Hevaija Uskufija 7, Tuzlastudentski centar tuzla logo
Telefon: 035/252-208
Website: www.sc.untz.ba
Email: sc@untz.ba
Kapacitet: 550 kreveta

U sklopu Studentskog centra u Tuzli nalaze se tri paviljona namijenjena studentskom smještaju. Centar je osnovan 1959. godine, a ukupan smještajni kapacitet je 480 kreveta. Studentski restoran radi od 1979. godine, namijenjen je ishrani studenata i ima kapacitet od 1500-2000 obroka dnevno. Restoran raspolaže i jednom salom koja je namijenjena kulturno-zabavnim aktivnostima.

Studentski domovi (paviljoni) u Tuzli namenjeni su studentima Univerziteta u Tuzli.

Studentski dom u Tuzli – Paviljon I

Studentski dom – Paviljon 1 nalazi se u ulici Muhameda Hevaija Uskufija, br. 7, kao i druga dva paviljona i raspolaže sa 279 kreveta. Sobe u domu su dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne. Studentima je na raspolaganju i učionica, tv sala, vešeraj i dr. Usluge pranja i peglanja posteljina u svim paviljonima Studentskog centra u Tuzli su besplatna. Pored centralnog restorana, Paviljon 1 ima i svoj mini restoran, namijenjen ishrani studenata.

Studentski dom u Tuzli – Paviljon II

Paviljon 2, Studentskog centra u Tuzli raspolaže sa 156 kreveta. Studenti smješteni u Paviljonu 2 nemaju na raspolaganju mini restoran kao što je slučaj sa Paviljonom 3, već koriste usluge centralnog studentskog restorana.

Studentski dom u Tuzli – Paviljon III

Paviljon 3, Studentskog centra u Tuzli, sagrađen je 1982. godine. Kapacitet doma je 208 ležajeva. Studentima je na raspolaganju: učionica, klub studenata, prostor za biblioteku, prostor za vjerske obrede i dr. Sobe u domu su dvokrevetne i trokrevetne i svaka soba posjeduje sopstveno kupatilo. Dvokrevetne sobe, koje su smještene na posljednjem spratu paviljona, imaju balkone. Pored centralnog restorana, studenti Paviljona III, mogu da koriste i usluge ishrane u mini restoranu.

Pogledajte još

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px