Back to homepage

Studentski domovi – Sarajevo

Adresa: Podgaj 6, Sarajevostudentski centar sarajevo
Telefon: 033/569-740
Website: www.student-centar.ba
Email: direkcija@student-centar.ba

Studentski centar u Sarajevu, pruža usluge smještaja za 2.000 studenata Univerziteta u Sarajevu, kroz Studenstko naselje “Bjelava” i Studentski dom “Nedžarići”. U sklopu smještaja nalaze se i studentski restorani / menze, namijenjene ishrani studenata, što podrazumijeva 2 topla obroka (ručak i večera) tokom 25 dana u mjesecu.

Konkurs za smještaj u studentske domove raspisuje Studentski centar Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke i mladih, kantona Sarajevo. Konkurs je aktivan 30 dana od dana objave. Prijava na konkurs popunjava se na web stranici Studentskog centra Sarajevo, dok se dostava dokumenata vrši lično ili putem pošte. Potrebna dokumentacija i prateći obrasci ne smiju biti stariji od šest mjeseci i moraju biti izdati od strane nadležnih institucija.

Pored domova koji pripadaju Studentskom centru u Sarajevu postoji i Franjevački dom za studente iz Bosne i Hercegovine i inostranstava, koji studiraju na Univerzitetu u Sarajevu.

Studentski dom “Nedžarići”

Adresa: Aleja Bosne srebrene bb, Sarajevo
Telefon: 033/778-581
Kapacitet: 960 kreveta

Studenstki dom “Nedžarići”, smješten je u ulici Aleje Bosne srebrene bb, na teritoriji opštine Novo Sarajevo. Kapacitet doma “Nedžarići” je 960 kreveta. Studentima je na raspolaganju studentska menza, caffe picerija, sala za programe, multimedijalni centar sa bibliotekom, čitaonica, sportski tereni, kopirnica…

U toku godine organizuje se veliki broj kulturno-sportskih dečavanja, brojni kursevi i predavanja iz različitih oblasti.


Studentsko naselje “Bjelave”

Adresa: Bardakčije 1, Sarajevo
Telefon: 033/568-640
Kapacitet: 1.000 kreveta

Studentski dom “Bjelava” nalazi se u ulici Bardakčije 1, na teritoriji opštine Centar. Smještaj je organizovan u devet paviljona sa ukupnim kapaceitetom od 1.000 ležajeva.

U sklopu studentskog naselja “Bjelava” nalazi se studentski restoran / menza, caffe biffe, sala za programe, multimedijalni centar sa bibliotekom, sportski tereni, sto za stoni tenis i kopirnica. U toku ljetnog perioda, organizuje se rad letnje recepcije, namijenjene smještaju studenata tokom ljetnje škole i priprema za upise na fakultete.


Franjevački dom – Sarajevo

Adresa: Zagrebačka 18, Sarajevofranjevacki dom u sarajevu logo
Telefon: 033/728-869
Email: mladi.ksa@gmail.com

Franjevački dom u Sarajevu, otvoren je 2005. godine i namijenjen je studentima iz Bosne i Hercegovine i inostranstva koji studiraju na Univerzitetu u Sarajevu. Kapacitet doma je 112 mjesta. Sve sobe u domu su dvokrevetne i imaju posebno kupatilo. Studentima je na raspolaganju i čajna kuhinja, čitaonica, TV sala, internet klub i sportski tereni. Svakom studentu obezbijeđen je topli obrok.

Prednost prilikom rangiranja kandidata za prijem u dom imaju:

 • Talentovani studenti, slabijeg imovinskog stanja
 • Studenti na prvoj i drugoj godini studija
 • Studenti koji su upisali narednu godinu studija, a već su bili smješteni u Franjevačkom domu.
 • Djeca bez jednog ili oba roditelja

 

Studentski dom “Prof. dr. Fikret Hadžić”

Adresa: Butmirska cesta 18d, Ilidža
Telefon: 033/778-662
Email: info@izvornade.com i dom@izvornade.com

Studentski dom “Prof. dr. Fikret Hadžić“ smješten je na Ilidži u ulici Butmirska cesta 18d, udaljen od gradskog prevoza tek nekoliko stotina metara. Spremno otvaramo vrata onima koji žele napraviti jedan od najznačajnijih koraka u svom životu. Moderno opremljen studentski dom “Prof. dr. Fikret Hadžić“ od ove godine u svojoj ponudi nudi samo dvokrevetne sobe. Vrhunski ugođaj u mirnom dijelu grada pored smještaja u dvokrevetnim sobama odlikuje kvalitetan restoranski meni s uključenim doručkom i večerom, fitness sala, sportski teren, vešeraj, prostorije za odmor i čitaonica.

Objekat je opremljen alarmnim sistemima i videonadzorom a studentima je 24-satno dostupan internet.

Studentski dom raspolaže sa:

 • 38 dvokrevetnih soba za studente
 • 3 prostorije za druženja
 • Čitaonica i biblioteka
 • Restoran i kuhinja
 • Teretana
 • Igralište za nogomet, odbojku i košarku
 • Vešeraj
 • Internet
 • Videonadzor

Pogledajte još

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px