Back to homepage

Studentski domovi – Mostar

Studentski dom – Sveučilišta u Mostaru

Adresa: Stjepana Radića 84a, Mostar
Telefon: 036/337-200
Website: scm.pogled.ba
Kapacitet: 420 kreveta

Studentski centar Sveučilišta u Mostaru nudi usluge smještaja studenata, ishrane, organizuje brojne kulturne i sportske i rekreacione aktivnosti, djeluje kao posrednik prilikom zapošljavanja studenata. Smještaj za studente organizovan je u dva odvojena objekta: Stari dom i Novi dom i namijenjen je studentima Sveučilišta/Univerzteta u Mostaru.

Ukupni kapacitet smeštaja je 187 soba, odnosno 420 kreveta, od čega je 5 soba namenjeno profesorima Sveučilišta u Mostaru. Studentima je na raspolaganju multimedijalni centar, fitnes klub, čitaonica, teretana, vešeraj, dnevni boravak i dr. Stanarima doma garantovana su tri obroka dnevno u studentskom restoranu. Kapacite restorana je 1000-1500 obroka dnevno.Studentski dom – Univerzitet “Džemal Bijedić”

Adresa: Univerzitetski Kampus, Mostar
Telefon: 036/570-031
Website: www.unmo.ba
Email: sdom@unmo.ba
Kapacitet: 60 + 25 kreveta

Studentski dom namijenjen je smještaju studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru. Kapacitet doma je 60 kreveta, a sobe su raspoređene u dva odvojena paviljona. U sklopu kampusa Univerziteta, nalazi se Dom “Vakuf Darulilm” u kome su smještene samo djevojke i njegov kapacitet je 25 kreveta.

Ishrana studenata odvija se u restoranu Crvenog krsta u blizini doma. Jednu trećinu ukupnih troškova boravka i ishrane plaća student, ostali dio troškova pokriva kanton iz kojeg student dolazi. Mana predstavlja mali kapacitet smještaja, te mnogi studenti moraju da smještaj potraže u privatnim staovima. U planu je izgradnja i adaptacija novih soba namijenjenih smještaju, kapaciteta 85 kreveta, čime bi ovaj problem bio bar djelimično rješen.

Pogledajte još

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px