Stipendije za učenike i studente iz sjeverozapadne regija BiH

20/06/2016 16:28

Stipendije za učenike i studente iz sjeverozapadne regija BiH

Bosna Bank International (BBI) raspisuje konkurs za dodjelu stipendija iz Fonda “Sheikh Saleh Kamel” učenicima i studentima bez jednog ili oba roditelja.

Na konkursu mogu učestvovati učenici i studenti iz regije sjeverozapadne Bosne i Hercegovine, a stipendije su namenjene za školsku/akademsku 2015/2016. godinu.

Biće dodjeljeno 100 stipendija učenicima i studentima iz ove regije, koja podrazumijeva opštine iz Unsko-sanskog kantona, te opštine Krupa na Uni, Bosanska Kostajnica, Kozarska Dubica, Prijedor, Bosanska Gradiška, Banja Luka, Srbac, Laktaši, Prnjavor, Čelinac, Teslić, Kotor Varoš, Kneževo, Šipovo, Mrkonjić Grad, Ribnik i Istočni Drvar.

Stipendija će na mjesečnom nivou iznositi 100 američkih dolara, a isplaćiveće se tokom cijele godine.

Krajnji rok za prijavu je 29. juni do 12 časova, a prikupljenu dokumentaciju je potrebno lično dostaviti poslovnicama BBI-a u Bihaću, Cazinu, Bosanskom Petrovcu, Sanskom Mosu i Banjaluci, sa naznakom “Konkurs za stipendije iz Fonda Sheikh Saleh Kamel – Region 2 – sjeverozapadna BiH”.

Stipendisti Fonda “Sheikh Saleh Kamel” će odmah nakon zaposlenja ili sticanja samostalnih prihoda morati da počnu da vraćanjem iznosa primljene stipendije i to u iznosima e manjim od 3 odsto od njehovog mjesečnog primanja ili u većem iznosu po njihovoj odluci, dok ne vrate iznos ukupno primljenih sredstava.

Prednost za dobijanje stipendije imaće učenici i studenti iz porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, civilnih invalida rata te demobilisanih boraca

Stipendisti će biti u obavezi da se odazovu na poziv Davaoca stipendija ili Asocijacije “Fatma” za prisustvovanje edukacionim i sličnim predavanjima.

Više informacija može se dobiti pozivom na telefon 0800 200 20 i slanjem mejla na adresu info@bbi.ba.

20/06/2016 16:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px