Stipendije Vlade Republike Turske

27/03/2017 12:39

Stipendije Vlade Republike Turske

Krajnji rok za prijave za stipendije, koje je u prošloj godini dobilo 5.000 studenata iz 150 zemalja, jeste 31. mart 2017. godine.

Vlada Republike Turske raspisala je početkom marta konkurs za dodjelu stipendija za dodiplomski studij studentima iz cijelog svijeta, na koji se i ove godine mogu prijaviti i studenti iz Bosne i Hercegovine.

Stipendijski program uključuje plaćenu školarinu, plaćenu jednogodišnju pripremnu nastavu za strani jezik, mjesečni džeparac, besplatno stanovanje u državnom domu, povratnu avionsku kartu i plaćeno zdravstveno osiguranje.

Konkurs je namijenjen studentima koji odluče studirati na dodiplomskom programu, odnosno kasnije na postdiplomskom ili doktorskom studiju na nekom od univerziteta u Turskoj.

Većina programa na turskim univerzitetima odvija se na turskom jeziku, dok su neki na engleskom, francuskom i njemačkom.

Krajnji rok za prijave za stipendije, koje je u prošloj godini dobilo 5.000 studenta iz 150 zemalja, jeste 31. mart 2017. godine. Prijave se šalju isključivo putem interneta, odnosno na stranici www.turkiyeburslari.org, na kojoj se mogu pronaći sve neophodne informacije i saznati sve što je potrebno za aplikaciju za stipendiranje.

27/03/2017 12:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px