Konkurs za školovanje kadeta na Kraljevskoj vojnoj akademiji (Velika Britanija)

13/12/2016 11:20

Konkurs za školovanje kadeta na Kraljevskoj vojnoj akademiji (Velika Britanija)

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine raspisalo je Javni konkurs za školovanje dva kadeta na Kraljevskoj zrakoplovnoj vojnoj akademiji Cranwell, Velika Britanija, za školsku 2017. godinu.

Kandidati/kinje prijavljeni na Javni konkurs proći će test fizičke spremnosti, test općeg znanja, test engleskog jezika i intervju. Dodatni test poznavanja engleskog jezika će izvršiti i Ured vojnog atašea Velike Britanije u BiH.

Sigurnosnu provjeru za svakog uspješnog kandidata/kinje izvršiće nadležni sektor Ministarstva odbrane BiH, a zdravstveni pregled kandidata/kinja koji uspješno prođu testiranje će obaviti nadležna ustanova u organizaciji MO BiH.

Rangiranje kandidata/kinja vršit će se na osnovu kriterija koje će odobriti Ministrica odbrane Bosne i Hercegovine i sa kojima će biti upoznati kandidati/kinje koji budu pozvani na testiranje i provjeru.

Nakon završetka školovanja, kadeti će biti primljeni u profesionalnu službu u početnom činu oficira Oružanih snaga Bosne i Hercegovine – potporučnik, odgovarajućeg roda – službe.

Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavlјivanja – 8.12.2016. godine.

Više informacija nalazi se OVDJE.

13/12/2016 11:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px