BIRN: 10 stipendija za izvrsnost u novinarstvu

13/02/2017 11:21

BIRN: 10 stipendija za izvrsnost u novinarstvu

Balkanska regionalna istraživačka mreža (BIRN) raspisala je konkurs za izbor 10 novinara koji će dobiti novčanu i profesionalnu podršku za svoja istraživanja.

Ukoliko imate ideju za veliku priču i želite da izvještavate po najvišim profesionalnim standardima uz novčanu i kvalitetnu uredničku podršku, “Balkanske stipendije za izvrsnost u novinarstvu” su prava prilika da to i ostvarite.

Za stipendiju se mogu prijaviti iskusni novinari iz Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Grčke i Kosova.

Svoje prijave s prijedlogom priče na ovogodišnju temu “Promjena” zainteresovani kandidati mogu poslati do 8. marta.

Kandidati koje izabere stručni žiri dobit će stipendiju u iznosu od 2.000 eura, kao i dodatnih 2.000 eura za troškove putovanja i istraživanja. Oni će također prisustvovati međunarodnim seminarima i konstantno dobijati podršku mentora tokom rada na svojim pričama, koje će biti objavljene u regionalnim i međunarodnim medijima.

Pored toga, za tri najbolje priče izabrane od međunarodne komisije bit će dodijeljene nagrade od 4.000, 3.000 i 1.000 eura.

Prijavni formular, uputstva i više informacija možete pronaći na sajtu “Balkanske stipendije za izvrsnost u novinarstvu”.

Za dodatne informacije kontaktirajte:

  • Dragana Žarković Obradović
    rukovodilac programa stipendija, BIRN
    Kolarčeva 7/V
    11000 Beograd, Srbija
  • E-mail: fellowship@birn.eu.com

U cilju podsticanja kvalitetnog izvještavanja, inicijative regionalnog povezivanja novinara, kao i ujednačenog pokrivanja tema koje su od ključne važnosti za region i EU, program “Balkanske stipendije za izvrsnost u novinarstvu” je podržan od Erste fondacije i Fondacije za otvoreno društvo, u saradnji s regionalnom Balkanskom istraživačkom mrežom (BIRN).

13/02/2017 11:21

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px