Sačuvajte zdravlje tokom ispitnog roka

11/04/2018 13:16

Sačuvajte zdravlje tokom ispitnog roka

Topliji i duži dani najavljuju dolazak ljeta, a to znači i kraj još jedne školske godine i novi ispitni rok. Za studente je ovo naporan period, pa im se preporučuje opreznost. Stres i nervoza u toku ispitnog roka su nezaobilazni, pa može doći do problema sa zdravljem. Savjetuje se konsultacija sa ljekarom.

Kako sačuvati zdravlje u toku ispitnog roka?

Budite zdravi

Obavezni su redovni, zdravi i izbalansirani obroci. Za sprečavanje pada imuniteta, unosite dodatne vitamine.

Glavobolje

U stresnim situacijama, glavobolje su čest slučaj. Unosite potrebnu količinu vode i tečnosti, pravite redovne pauze i izbjegavajte zagušljive prostorije.

Dehidratacija

Svaki dan unosite potrebnu količinu tečnosti. Smanjite unos kofeina i alkoholnih pića.

Stomačni problemi

Ukoliko osjećate bol u stomaku i imate određene neprijatnosti, posjetite ljekara. Ishranu obogatite voćem. Čuvajte se dehidratacije i unosite potrebne minerale i vitamine.

Groznica

Ukoliko često patite od visokih temepratura, održavajte odgovarajuću temperaturu u prostoriji. Prije podne i predveče zatvorite prozore, zbog velike količine polena u vazduhu.

Nesanica

Ukoliko imate problema da zaspite, izbjegavajte kofein. Lagane vježbe ili kupka pred spavanje, opustiće tijelo. Ne opterećujte se u kasne sate, pa izbjegavajte učenje u krevetu. Odredite vrijeme za odmor, koji je obavezan u vrijeme ispitnog roka.

Neudobnost

Dok učite, učinite da vam bude udobno. Vašem tijelu, kao i mozgu potreban je odmor i udobnost. Izbjegavajte neudobne stolice i poze.

11/04/2018 13:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px