Back to homepage

Pravni fakultet – Bijeljina

pravni fakultet slobomir p logo

Adresa: Pavlovića put 76, Sarajevo
Telefon: 053/209-621
Website: www.pf.spu.ba
Email: info@spu.ba

Pravni fakultet u Sarajevu pripada Univerizetu “Slobomir P”. Univezitet je osnovan 2003. godine, i nastava se održava po principima Bolonjske deklaracije. Nastava se organizije u 2 ciklusa studija i studentima je na raspolaganju smjer Pravne studije koje su u trajanju od 3 ili 4 godine.

SMJEROVI

OSNOVNE STUDIJE (3 i 4 godine)

  • Pravne studije

MASTER STUDIJE (1 godina)

  • Pravne studije

PRIJEMNI ISPIT I USLOVI UPISA

Pravo na polaganje prijemnog ispita stiču svi kandidati sa završenom četvorogodišnjom srednjom školom. Rangiranje se vrši na osnovu uspjeha u srednjoj školi i rezultata prijemnog ispita.

🎓Konkurs za upis 2019/2020 >>>

Prijemni ispit na Pravnom fakultetu u Bijeljini se sastoji iz dva dijela:

  • testa opšte informisanosti i
  • intervjua/razgovora sa članom Komisije za upis.

Test opšte informisanosti sadrži osnovna pitanja iz konkretne oblasti za koju se budući student želi školovati. Cilj intervjua/razgovora jeste da se utvrdi stepen zainteresovanosti i motivisanosti kandidata za studiranje, kao pretpostavka uspješnog studiranja na nekom od fakulteta Slobomir P Univerziteta.

Prijemni ispit na Pravnom fakultetu sastoji se od 10 test pitanja i jednog esej pitanja. Svako test pitanje nosi 4 boda, dok esej pitanje nosi najviše 20 bodova. Maksimalan broj bodova koji kandidat može da ostvari na prijemnom ispitu je 60 bodova.

Godišnja školarina na Pravnom fakultetu iznosi 3.000,00 KM.

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavjestite preko kontakt forme.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px