Back to homepage

Fakultet za informacione tehnologije – Bijeljina

fakultet za informacione tehnologije bijeljina logo

Adresa: Pavlovića put 76, Bijeljina
Telefon: 055/231-101
Website: www.fit.spu.ba
Email: info@spu.ba

Fakultet za informacione tehnologije u Bijeljini pripada univezitetu “Slobomir P” i osnovan je 2003. godine. Studentima je na raspolaganju smjer Informacione tehnologije koje su u trajanju od 3 ili 4 godine. Nastava se odvija po principima Bolonjske deklaracije.

SMJEROVI

OSNOVNE STUDIJE (3 i 4 godine)

  • Informacione tehnologije

MASTER STUDIJE (1 godina)

  • Informacione tehnologije

PRIJEMNI ISPIT I USLOVI UPISA

Pravo na polaganje prijemnog ispita stiču svi kandidati sa završenom četvorogodišnjom srednjom školom. Rangiranje se vrši na osnovu uspjeha u srednjoj školi i rezultata prijemnog ispita.

🎓Konkurs za upis 2019/2020 >>>

Prijemni ispit za Fakultet za informacione tehnologije u Bijeljini se sastoji iz dva dijela: testa opšte informisanosti i intervjua/razgovora sa članom Komisije za upis. Test opšte informisanosti sadrži osnovna pitanja iz konkretne oblasti za koju se budući student želi školovati. Cilj intervjua/razgovora jeste da se utvrdi stepen zainteresovanosti i motivisanosti kandidata za studiranje, kao pretpostavka uspješnog studiranja na nekom od fakulteta Slobomir P Univerziteta.

Kandidati polažu prijemni ispit iz oblasti matematike, informatike i elektrotehnike. Upis kandidata vršiće se na osnovu konačne rang liste kandidata, a koja se formira na osnovu opšteg uspjeha postignutog tokom srednjoškolskog obrazovanja i rezultata postignutih na prijemnom ispita. Minimalan broj bodova potreban za upis na fakultet jeste 51.

Godišnja školarina na Fakultetu za informacione tehnologije iznosi 3.000,00 KM. Studentima je omogućeno da plaćaju školarinu u 10 jednakih mjesečnih rata.

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavijestite preko kontakt forme.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px