Back to homepage

Fakultet sportskih nauka – Banja Luka

Adresa: Pere Krece 13, Banja Lukafakultet sportskih nauka banja luka univerzitet aperion logo
Telefon: 051/247-983
Website: www.apeiron-uni.eu
Email: fsn@apeiron-uni.eu

Fakultet sportskih nauka u Banja Luci, Univerziteta “Aperion”, nastao je iz nedovoljnog broja kadrova u oblasti fizičke kulture i sporta. Veliki broj zanimanja u sportu je zanemaren, a mnogi vrhunski sportisti, nakon karijere imaju problem da primjene svoja znanja i iskustva i prenesu ih na nove naraštaje. Misija fakulteta je stvaranje kadrova koji će podići nivo stručnosti u oblasti fizičke kulture i sporta, prateći savremene trendove razvoja i obrazovanja.

Nastava se odvija na dva ciklusa studija. Prvi ciklus studija odvija se po trogodišnjem ili četvorogodišnjem programu, dok se na drugom ciklusu studija nastava odvija kroz jednogogodišnji ili dvogodišnji program.

SMJEROVI

OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE (3 i 4 godine)

  • Sportski menadžment (3 i 4 godine)
  • Sportski trener (3 i 4 godine)
  • Pedagoško-nastavni studijski program u sportu (4 godine)

MASTER AKADEMSKE STUDIJE (1 i 2 godine)

  • Master sportskog menadžmenta (1 i 2 godine)
  • Master sporta (1 i 2 godine)

PRIJEMNI ISPIT I USLOVI UPISA

Prijemni (kvalifikacioni) ispit na Fakultetu sportskih nauka u Banjoj Luci, mogu polagati svi kandidati sa završenom četvorogodišnjom srednjom školom. Rangiranje kandidata vrši se na osnovu uspjeha u srednjoj školi i rezultata prijemnog (kvalifikacionog) ispita. Kvalifikacioni ispit podrazumijeva test sklonosti i sposobnosti.

🎓Konkurs za upis 2019/2020 >>>

Školarina za studente na prvom ciklusu studija iznosi 2750KM.

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavjestite preko kontakt forme.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ostoja Perić
3 godine ranije

Pozdrav uvaženom dekanu/rektoru Ostoja Perić fudbalski trener iz Srebrenice pita: 1) Postoji li mogućnost da upišem treću godinu studija za trenera jer sam završio Višu trenersku školu na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu 1995 godine. Može li nadležna Komisija da mi prizna sve položene ispite? A ja bi razliku polagao nakon upisa. . ..

Pretraga

ITEP300x250px