Coca-Cola u 2018. omogućava besplatne radionice za 500 mladih širom Bosne i Hercegovine

14/03/2018 14:16

Coca-Cola u 2018. omogućava besplatne radionice za 500 mladih širom Bosne i Hercegovine

Nakon što je u prošloj godini pokrenula jedinstveni projekt podrške razvoju mladih “Coca-Colina podrška mladima u Bosni i Hercegovini”, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo uskoro nastavlja s drugom fazom programa, koji će ove godine obuhvatiti 500 mladih širom BiH.

Pod sloganom “Nauči, primijeni, kreni” Coca-Cola će i ove godine nezaposlenim pojedincima u dobi od 18 do 30 godina, motiviranim da nauče kako da se istaknu na tržištu rada, besplatno omogućiti učenje životnih i poslovnih vještina neophodnih za zapošljavanje i bolje pozicioniranje na tržištu rada.

“Nakon iznimno uspješne prve godine programa i odličnih povratnih reakcija polaznika, ove godine u projekt želimo uključiti čak pet stotina mladih i obuhvatiti deset bosanskohercegovačkih gradova širom Bosne i Hercegovine. Uključivanjem što većeg broja polaznika želimo nastaviti doprinositi rješavanju jednog od najvećih društvenih problema – visoke nezaposlenosti mladih, te doprinijeti njihovom ostanku i pronalasku posla u Bosni i Hercegovini. Ovaj projekt stoga prikazuje našu predanost zajednici, učestvovanje u pronalasku odgovora na važna društvena pitanja te želju da budemo aktivan učesnik u rješavanju problema i razvoju bosanskohercegovačkog društva”, izjavila je Ruža Tomić-Fontana, generalna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.

Šta je “Coca- Colina podrška mladima”?

“Coca-Colina podrška mladima” osmišljena je da prepoznaje, razvija, osnažuje i motivira na uspjeh učesnike čineći ih konkurentnijim na tržištu rada. Projekt je namijenjen mladim ljudima u dobi od 18 do 30 godina, s fokusom na nezaposlene i mlade koji su završili školovanje, kojima će program pomoći u stjecanju i unapređenju znanja i vještina i omogućiti im bolje kompetencije za rad na tržištu. Kroz program će proći 500 polaznika iz najmanje deset bosanskohercegovačkih gradova.

Više informacija o programu i načinu prijave svi zainteresirani mogu pronaći na web-portalu www.coca-colinapodrskamladima.ba.

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo pokrenula je ovaj jedinstveni program u okviru aktivnosti podrške osnaživanju mladih i lokalnim zajednicama. Coca-Cola više od 40 godina posluje u Bosni i Hercegovini, te kao društveno odgovorna kompanija kontinuirano doprinosi razvoju bosanskohercegovačkog društva pružajući podršku razvoju i osnaživanju mladih kao jednom od prioriteta angažmana u zajednici. Uz podršku javnih i privatnih partnera, ovaj primjer dobre prakse Coca-Cola HBC B-H Sarajevo nastavit će i u narednim godinama.

Izvor: www.unsa.ba

14/03/2018 14:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px