Općina Stari Grad Sarajevo: 5.000 KM za najbolji biznis plan

20/07/2017 10:34

Općina Stari Grad Sarajevo: 5.000 KM za najbolji biznis plan

Općina Stari Grad Sarajevo objavila je javni poziv za financiranje i sufinanciranje najboljih poslovnih planova sredstvima iz Budžeta namijenjenih razvoju preduzetništva i zapošljavanju mladih.

Osnovni cilj Javnog poziva je poticaj preduzetništvu i samozapošljavanju mladih sa područja općine Stari Grad Sarajevo kroz sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa.

U skladu sa Strategijom lokalnog razvoja Općine Stari Grad 2014-2018. strateški prioritet koji se odnosi na povećanje zaposlenosti obuhvata dva strateška cilja: Promocija raspoloživih programa sufinansiranja privrednika u svrhu zapošljavanja i Edukacija građana za samozapošljavanje.

Općina Stari Grad Sarajevo je prepoznala važnost ovih ciljeva i kontinuirano kroz različite programe podrške sufinansiranja nastoji poboljšati kvalitet življenja i standard građana Općine Stari Grad Sarajevo. Sredstva planirana u Budžetu Općine Stari

Grad Sarajevo za podsticanje preduzetničke inicijative kroz takmičenje preduzetničkih ideja i održivih poslovnih planova predstavljaju odlučnost Općine Stari Grad u ispunjenja strateških ciljeva.

Na osnovu Javnog poziva bit će odabrani najbolji poslovni planovi mladih i novčano nagrađeni. Novčana nagrada namijenjena je sufinansiranju troškova pokretanja biznisa kroz finansiranje troškova registracije biznisa, troškova sredstava za rad, zakupa poslovnih prostorija, obrtnih sredstava, naknade za doprinose i ostalih troškova.

Visina bespovratnih sredstava po poslovnom planu može iznositi maksimalno do 5.000,00 KM.

Kriteriji za izbor poslovnih planova su:

  • održivost poslovne ideje,
  • inovativnost,
  • kvalitet poslovnog plana,
  • prezentacija poslovne ideje,
  • iznos sredstava potrebnih za realizaciju poslovne ideje,
  • mogućnost dodatnog zapošljavanja.

Rok za predaju aplikacija je 06. septembar, 2017. godine.

Prilozi:

20/07/2017 10:34

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px