Općina Centar Sarajevo: Pomoć mladima u pokretanju vlastitog biznisa

31/05/2017 10:47

Općina Centar Sarajevo: Pomoć mladima u pokretanju vlastitog biznisa

Mladi sa teritorije Općine Centar Sarajevo mogu učestvovati na konkursu za dodjelu finansijske pomoći za pokretanje sopstvenog biznisa.

Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima općinskog budžeta namijenjenim razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih namijenjen je mladima do 35 godina.

Krajnji rok za prijavu poslovnog projekta je 29. jul 2017. godine.

Pravo na bespovratna sredstva iz budžeta Općine Centar za pokretanje i razvoj vlastitog biznisa, koja mogu iznositi do 15.000 KM po poslovnom planu, imaju stanovnici općine Centar do 35 godina starosti koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih Zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo. U zadanom roku potrebno je da mladi aplikanti dostave poslovni plan vlastitog biznisa.

Ocjenu poslovnih planova i postupak dodjele bespovratnih sredstava, shodno utvrđenim kriterijima, provodi komisija koju imenuje općinski načelnik.

Tekst javnog poziva, kao i obrazac izjave i poslovnog plana dostupni su na općinskoj web stranici www.centar.ba. Pisane prijave podnose se Komisiji za provođenje postupka dodjele sredstava za poticaj zapošljavanja mladih Općine Centar putem Službe za privredu i lokalno ekonomski razvoj, Mis Irbina 1.

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za ovu namjenu planirano je 236.250 KM.

31/05/2017 10:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px