Nakon jubilarnog desetog Sajma JobFAIR – Iskoristi svoju šansu! se vraća na velika vrata.

01/10/2019 09:54

Nakon jubilarnog desetog Sajma JobFAIR – Iskoristi svoju šansu! se vraća na velika vrata.

EESTEC LC Sarajevo i ove godine organizira sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije koji će se održati u Kampusu Univerziteta u Sarajevu 4. i 5. novembra.

Održavanje Sajma jedanaestu godinu zaredom dokaz je kvaliteta koji je prepoznat od sve većeg broja studenata i diplomaca ali i samih kompanija učesnica Sajma. Prošle godine na JobFAIR-u je učestvovala 21 kompanija, a Sajam je posjetilo preko hiljadu studenata i diplomaca. Broj posjetilaca koji su, zahvaljujući JobFAIR-u, pronašli željenu praksu ali i zaposlenje je iz godine u godinu sve veći.

Primarni cilj JobFAIR-a je povezivanje studenata i diplomaca sa budućim poslodavcima, podsticanje  poslovne kreativnosti i informiranosti o tržištu rada. Tokom ova dva dana posjetioci Sajma će imati priliku da učestvuju u raznim radionicama i kroz neformalni razgovor s predstavnicima kompanija saznaju kako doći do prakse ali i kompetencija koje vode do stalnog zaposlenja u nekoj od ovih kompanija.

Kroz sve aktivnosti koje JobFAIR ‘19 pruža predstavnici kompanija učesnica Sajma će imati priliku da uvide kompetencije mladih ljudi, spremnost na rad, dodatno učenje i napredovanje, a sve u cilju veće konkurentnosti na sve zahtjevnijem tržištu rada. Jedna od prednosti JobFAIR-a svih ovih godina je mogućnost ostavljanja biografija u JobFAIR CV bazu, kojoj kompanije učesnice imaju pristup tokom cijele godine. Trenutno se u bazi nalazi preko 3000 biografija koje se uvijek mogu dodatno ažurirati i dopuniti.

Svake godine organizatori Sajma posebnu pažnju pridaju popratnim aktivnostima koje uveliko poboljšavaju kvalitet Sajma i doprinose većoj posjećenosti istog. Tokom Sajma održat će se prezentacije putem kojih će se predstaviti kompanije učesnice Sajma, zatim CV-radionica, OST (Open Space Technology) radionica i veoma popularna CSD (Career Speed Dating) radionica.

Više informacija naći ćete OVDJE.

01/10/2019 09:54

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px