Uskoro – YouTube kao društvena mreža

27/08/2016 12:30

Uskoro – YouTube kao društvena mreža

Poznata platforma za dijeljenje i gledanje video sadržaja YouTube do kraja ove godine bi mogao da postane društvena mreža.

Kompanija Google, koja je vlasnik YouTube-a, pokušava već duže vrijeme da napravi društvenu mrežu koja će biti konkurent Facebook-u i Twitter-u, a ovaj pokušaj bi konačno mogao da predstavlja uspjeh koji priželjkuju.

Naime, projekat koji je za sada pod nazivom Backstage, kao rezultat bi do kraja godine mogao da ima nove opcije na YouTube-u koje će njegovim korisnicima ponuditi mogućnosti koje do sada nisu imali.

Iako YouTube već ima neke odlike društvene mreže, ova transformacija bi donijela još više opcija čime bi poznata platforma za objavu i dijeljenje video sadržaja zaista postala društvena mreža u pravom smislu.

Korisnici YouTube-a će biti u mogućnosti da objavljuju kratke postove, fotografije, ankete i slične sadržaje, za razliku od toga što trenutno mogu samo da ostavljaju komentare, prate i lajkuju određene video sadržaje.

Na ovaj način, YouTube korisnici će moći i dalje da ostanu na ovoj platformi, a da pritom međusobno komuniciraju i objavljuju svoje utiske i postove, kao što se to radi na Facebook-u i Twitter-u.

Iako će YouTube dobiti nove funkcije i vjerovatno novi dizajn, i dalje će fokus biti na video sadržaju i gledanju video zapisa, kao što je to bilo do sada.

27/08/2016 12:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px