Unaprijeđena opcija “Pronađi moj iPhone”!

11/11/2016 09:36

Unaprijeđena opcija “Pronađi moj iPhone”!

Kompanija Apple se uvijek trudi da svoje korisnike ne iznevjeri ni u kom smislu. Bezbjednost i sigurnost koju omogućava svakodnevno unapređuje.

Upravo zato je novi patent kompanije Apple jedan od onih koji će se vlasnicima iPhone-a posebno dopasti, jer je vezan za lakše pronalaženje njihovog mobilnog telefona.

Naime, zahvaljujući novom patentu Apple-a, pronalaženje izgubljenog iPhone-a biće još lakše i preciznije jer će biti moguće pronaći ga – čak i kada je isključen.

Ovo će posebno biti korisno prilikom nesrećnih situacija kao što je krađa, kada lopov uglavnom odmah ugasi telefon i iz njega izvadi SIM karticu – kako bi se zaštitio i otežao onima koji ga trađe da ga lociraju.

Lociranje iPhone uređaja

“Pronađi moj iPhone” opcija prikazuje sve registrovane uređaje i njihovu lokaciju na mapi u svakom trenutku. Potrebno je da svi korisnici sami aktiviraju opciju za pronalaženje telefona čim ga kupe. U suprotnom, pronalaženje telefona neće biti moguće.

Novi patent, koji je osvojio niz nagrada, uspješno će riješiti gotovo svaki problem vezan za pronalaženje iPhone-a, čak i ako je on ugašen i bez kartice, čime bi se u vlikom mjeri smanjio i broj krađa.

Uz pomoć patenta broj “US20160323703”, kako ga je Apple zaveo u maju mjesecu 2016. godine, svaki iPhone će i nakon isključivanja moći da emituje svoju lokaciju. Ovo je riješeno tzv. “tajmerom” – odnosno čipom koji bi se s vremena na vrijeme uključio i emotivao svoju trenutnu lokaciju. Kada utvrdi svoju lokaciju, emitovao bi je na jedan ili više kanala do krajnjeg cilja.

Email ili SMS poruke bi se koristile za emitovanje određenih kodova, fotografija, glasovnih poruka i slično, kako bi korisnik mogao da utvrdi lokaciju svog ukradenog ili izgubljenog telefona.

Slanje ovih podataka neće biti moguć sve dok se uređaj ne poveže na neki od dostupnih WiFi pristupnih tačaka.

Treba napomenuti i to da Apple još razmatra implementaciju ove tehnologije te je vrlo moguć scenario odustajanja.
Ipak, ako uzmemo u obzir činjenicu da Apple vodi računa o bezbjednosti svojih korisnika, ne bi nas čudilo da iPhone 8 ipak dolazi sa novom bezbjednosnom funkcijom.

11/11/2016 09:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px