Ubrzajte rad Google Chrome-a!

16/11/2016 17:13

Ubrzajte rad Google Chrome-a!

Ako za pretragu interneta koristite Google Chrome – onda su ovo dobre vijesti za vas! Uz samo četiri jednostavna trika Chrome će se značajno ubrzati.

Usporavanje Google-ovog pretraživača počinje čim otvorite više tabova, ali to od sada više neće biti problem, a evo i zašto!

Izmijenite “Flag Settings”

Ukucajte i pokrenite chrome://flags/. Sačekajte malo i pretražite „Enable Experimental Canvas Features“ i označite „Enable“ u opciji „Experimental Canvas Features“. Poslije toga pronađite opciju „Number of raster threads“ i ukucajte četiri. Na kraju nađite i „Fast tab/Window close“ i otkačite „Enable“. Resetujte Chrome i trebalo bi da odmah osjetite da je brži.

Upotreba Web Boost Makes

Web Boost Makes ubrzava pretraživač, a aktivno ga koristi oko 80.000 korisnika koji su njegov rad ocijenili sa gotovo čistom peticom.

Promjena Chrome podešavanja

Kliknite na „Settings“, a onda na „Show Advanced Settings“. Kada nađete opciju „Prefetch resources to load pages more quickly“ i čekirajte je. Na Androidu ćete imati tri dodatne opcije: „Always“, „Only WiFi“ i „Never“, pa izaberite neku koja vam odgovara.

Rasteretite Chrome

  • Ukucajte chrome://plugins/ u adresno polje i uklonite „pluginove“ koje ne koristite.
  • Ukucajte chrome://extensions/ i uklonite dodatke koje ne koristite.
  • Potražite chrome://settings/clearBrowserData i označite šta sve želite da obrišete iz “cache memorije” i zatim kliknite na „Clear Browsing Data“.
16/11/2016 17:13

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px