Šifre za skrivene opcije na iPhone-u

05/10/2016 13:31

Šifre za skrivene opcije na iPhone-u

Bez obrzira na to koliko dugo koristite Apple-ove pametne mobilne telefone, postoji mogućnost da ne znate za skivene opcije koje nudi iPhone. Ako je tako – čitajte dalje!

Postoje određene opcije koje vam nudi vaš iPhone, a za koje vjerovatno ne znate da postoje – a koje vam zaista mogu dobro doći u svakodnevici.

Kako biste aktivirali određene skrivene opcije – potrebno je samo da znate “tajne šifre” koje će ih pokrenuti, ali i deaktivirati kada vam više ne budu bile potrebne.

Tačno prikazivanje signala

Ako želite da saznate koliko je tačno jak vaš mobilni signal u određenom trenutku, potrebno je da ukucate sljedeći kod – *3001#12345#* a zatim da kliknete na taster za pozivanje. Nakon toga držite dugme za isključivanje telefona dok se ne pojavi “slide to power off” opcija i onda pritisnite “home” dugme.

Kada uradite sve kako treba – umjesto linijama jačina signala će biti prikazivana u brojevima. Broj -50 znači da imate savršen signal, dok je -120 znak za veoma loš signal na telefonu.

Sakrijte svoj broj pri pozivanju

Ukoliko želite da spriječite da se vaš broj vidi na ekranu telefona osobe koju pozivate potrebno je da unesete kod #31#. Na taj način blokiraćete prikazivanje vašeg broja telefona svakome koga pozovete nakon toga.

Postoji mogućnost da prikrijete svoj broj kad pozivate samo određeni broj, a tada je potrebno unijeti kod #31# ispred broja osobekoju pozivate.

Ako želite da deaktivirate ovu opciju potrebno je da pozovete isti kod.

Opcija za automatsko preusmjeravanje poziva na govornu poštu

Na iPhone-u postoji opcija da dolazeći poziv automatski proslijedite na govornu poštu, a za to vam je potreban sljedeći kod – *#21# koji ćete pozvati ako želite da vam pozivi koji slijede odlaze odmah na govornu poštu.

Nemojte zaboraviti da deaktivirate ovu opciju – pozivanjem istog koda – onda kada vam više ne bude bila potrebna ova opcija.

05/10/2016 13:31

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px