Pogledajte na šta će sve biti otporni novi mobiteli

29/07/2016 11:44

Pogledajte na šta će sve biti otporni novi mobiteli

Savremeni mobilni telefoni sa svojim ekranom osjetljivim na dodir, predstavljaju zaista osjetljive uređaje, kojima je potrebna posebna pažnja.

Upravo zbog toga što prave telefoni sa sve većim ekranom – radi se i na tome da se upravo ova površina zaštiti od različitih nezgoda na što bolji način.

Jedna od tehnologija koje se primjenjuju za zaštitu ekrana na pametnim telefonima jeste i Gorilla Glass, odnosno zaštitno staklo koje je otporno na ogrebotine i slična fizička oštećenja.

Upravo je u laboratoriji Gorila Glass kompanije testirana nova, peta generacija ovog zaštitnog stakla koja sa sobom donosi zaista nevjerovatne mogućnosti. Za početak, nećete morati da brinete ako vam telefon ispadne sa visine od 1,6 metara – ukoliko ima ovo zaštitno staklo!

brisanje ekrana telefona

Takođe, zahvaljujući ovom staklu, mobilni telefoni će biti otporni na ogrebotine i spriječiće se razbijanje telefona – što trenutno predstavlja jedan od najvećih problema sa kojima se susreću kompanije koje proizvode pametne mobilne telefone.

Za sada se Gorila Glass koristi na više od 70 odsto pametnih telefona, među kojima su i modeli kompanija Samsung i Apple, a pogledajte kako će izgledati novo Gorila staklo koje će u budućnosti štiti različite modele pametnih mobilnih telefona:

29/07/2016 11:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px